Pražské služby: Novoroční úklid začne již od tří hodin ráno, strojním čištěním horní části Václavského náměstí

31.12.2013 13:11

Novoroční úklid 1. 1. 2014 začne netradičně již ve tři hodiny ráno strojním úklidem horní části Václavského náměstí. Ruční úklid bude zahájen v obvyklém čase, tj. od 5 hodin. Automobily se vrátí do centra kolem 8 hodiny. Hlavní plochy centrální Prahy, jako je např. Staroměstské náměstí, Karlův most nebo Hradčanské náměstí, budou - pokud to klimatické podmínky umožní - uklizeny do 12 hodin, dočištění bočních ulic bude probíhat v odpoledních hodinách.

Pražské služby: Novoroční úklid začne již od tří hodin ráno, strojním čištěním horní části Václavského náměstí
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

"Novoroční úklid nejnavštěvovanějších míst Prahy bude zajišťovat zhruba 120 pracovníků a 30 úklidových mechanismů různých typů. Minulý rok bylo odvezeno cca 50 tun odpadu, toto množství předpokládáme i letos. V případě, že napadne sníh, může být úklid spojený s odvozem sněhu prodloužen až o 48 hodin. Nárůst nákladů v takovém případě odhadujeme až na dvojnásobek. Odvoz znečištěného sněhu bude realizován na náplavku Na Františku. Po jeho roztátí se uklidí nečistoty v něm obsažené (střepy, konfety, zbytky pyrotechniky) a odvezou se do spalovny. Pokud sníh nenapadne, silvestrovský odpad poputuje do spalovny přímo," říká tiskový mluvčí společnosti Pražské služby Julián Záhorovský.

"Naše společnost zajišťuje také večerní úklid, zejména nábřeží a náplavek, ze kterých bude možno sledovat novoroční ohňostroj. Týká se to zejména Dvořákova nábřeží, nábřeží Na Františku, Karlova mostu, mostu Legií, Mánesova mostu, Čechova mostu a Štefánikova mostu,“ dodává mluvčí.

Hlavní město Prahu letos přijde novoroční úklid včetně kompletního dopravního opatření  na cca  milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …