Přední advokáti pomáhají dětem

10.09.2013 8:41

Téměř 200 000 korun mezi 5 projektů na podporu 15 dětí již rozdělil Nadační fond Advokáti dětem. Fond vznikl v letošním roce za účelem podpory a pomoci dětem se zdravotním postižením, těžce nemocným a dětem v domovech ústavní péče v rámci celé České republiky.

Přední advokáti pomáhají dětem
Foto: Nadační fond Advokáti dětem
Popisek: Přední advokáti pomáhají dětem

Nadační fond Advokáti dětem byl založen předními advokátními kancelářemi Baker & McKenzie a DRV Legal. Cílem fondu je oslovit co největší počet advokátních kanceláří, neboť v rámci České republiky je registrováno více než 14 000 advokátů. Tento fakt přináší silný finanční potenciál, který může být cíleně využit na pomoc dětem. Přesto dosud neexistoval žádný nadační fond, který by byl čistě projektem více advokátů a advokátních kanceláří, ačkoli právníci se charitativní činnosti běžně věnují.

Proto vznikl Nadační fond Advokáti dětem, a to na principu spolupráce advokátů z celé České republiky, jako nadační fond zřízený a kontrolovaný právníky. Nadační fond zároveň zviditelní advokátní profesi u široké veřejnosti a tím může významně přispět k dobrému jménu české advokacie.

„Posláním fondu je však především rozjasnit co nejvíce dětských tváří v nelehkých životních situacích. Naposledy jsme například zaplatili hiporehabilitační kurz dvojčátkům s dětskou mozkovou obrnou nebo podpořili chod občanského sdružení Cesta slunce, které organizuje respitní pobyty pro mentálně postižené děti,“ vysvětlila Zuzana Dvořáková, koordinátorka Nadačního fondu Advokáti dětem.

Nadační fond Advokáti dětem se zaměřuje nejen na individuální pomoc, ale také na poskytování pomoci formou spolupráce s občanskými sdruženími, díky nimž se podpora rozšíří mezi více dětí. Do fondu mohou finančně přispět i jednotlivci.

Webové stránky fondu: www.advokatidetem.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…