Předsednictvo Bezpečnostní rady státu: České republice aktuálně nehrozí nebezpečí

14.11.2015 19:47

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu dnes na Úřadě vlády projednalo aktuální bezpečnostní situaci v České republice. Jednání svolal na dnešní odpoledne premiér Bohuslav Sobotka v reakci na mimořádnou situaci, vyvolanou teroristickými útoky ve Francii. Dnešního jednání se účastnil rovněž prezident republiky Miloš Zeman.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu: České republice aktuálně nehrozí nebezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

„Na jednání předsednictva Bezpečnostní rady státu jsme vyhodnotili všechna opatření, která byla přijata dnes v noci. Ministr vnitra i policejní prezident nás informovali o krocích, které podnikla Policie ČR. Byla posílena ostraha řady objektů, pokračuje režim zesílené kontroly na šestnácti hraničních přechodech, spolupracujeme s bezpečnostními službami v zemích EU.

V tuto chvíli nemáme žádné informace o tom, že by České republice hrozilo nějaké konkrétní nebezpečí v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži. Vláda je připravena okamžitě jednat v zájmu zajištění maximální bezpečnosti občanů a reagovat na podněty, které by jakkoli změnily aktuální bezpečnostní situaci.

Jsem přesvědčen, že musíme společně s lídry EU zesílit tlak na ochranu vnější hranice Evropské unie. Pro udržení bezpečnosti v Evropě je nutné dostat migrační toky pod kontrolu, aby bylo jasné, kdo, odkud a za jakým účelem do Evropy přichází. ČR bude i nadále aktivním členem koalice, která bojuje proti terorismu a tzv. Islámskému státu,“ uvedl po jednání předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu tvoří předseda BRS (předseda vlády), místopředseda BRS (1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí), ministr vnitra, ministr zahraničních věcí a ministr obrany a zástupci zpravodajských služeb. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…