Předsedou představenstva ČLFA byl zvolen Jiří Matula

05.06.2018 21:44

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) má nového předsedu představenstva. Je jím Jiří Matula, stávající předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ. Ve funkci nahradil Libora Bosáka, který se rozhodl z představenstva asociace odejít.

Předsedou představenstva ČLFA byl zvolen Jiří Matula
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

Jiřího Matulu zvolilo do funkce představenstvo asociace na svém červnovém zasedání. Místo odstoupivšího Libora Bosáka se novým členem představenstva stal předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČSOB Leasing Pavel Prokop.

Ing. Jiří Matula (60) je výraznou osobností českého leasingového trhu. Jako předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ pracoval už v letech 2006 až 2010. Ve stejné době působil také v představenstvu ČLFA, od roku 2010 jako jeho předseda. V srpnu 2010 postoupil v rámci společnosti UniCredit Leasing na pozici regionálního manažera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko a od konce roku 2011 byl generálním ředitelem UniCredit Leasing na Ukrajině. V roce 2013 se vrátil do čela společnosti UniCredit Leasing CZ.

Jiří Matula absolvoval v roce 1982 ČVUT v Praze, studoval také strategický management na Arthur D. Little. Svou kariéru zahájil jako správce IT sítě společnosti MUZO. Poté zastával pozici ředitele informačních technologií Živnostenské banky a byl předsedou představenstva společnosti Transfinance.

Jiří Matula hovoří plynně anglicky a rusky. Ve volném čase se věnuje golfu, divadlu a klasické hudbě.

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) je zájmovým sdružením firem (většinou dceřiných společností velkých bank nebo silných nadnárodních výrobních koncernů) zabývajících se finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a factoringem. Od svého založení v roce 1991 prosazuje jejich společné zájmy a je zároveň partnerem orgánů státu při řešení problémů odpovídajících sektorů finančního trhu. V současné době má 42 členů. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…