Představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR podpořili kroky ERÚ ke stabilizaci cen v energetice

02.11.2013 18:00

Představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR (SPČR) dnes na zasedání představenstva v Liberci podpořili postup předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové v oblasti narovnání situace na energetickém trhu.

Představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR podpořili kroky ERÚ ke stabilizaci cen v energetice
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Alena Vitásková a prezident SPČR Jaroslav Hanák zdůraznili, že ceny energií jsou klíčové pro konkurenceschopnost české ekonomiky a že je nutné pokračovat v ochraně spotřebitelů a vytváření rovných podmínek pro všechny subjekty na energetickém trhu.

„Pro mne je klíčové, abychom situaci na trhu s energiemi stabilizovali tak, aby se nikdo necítil znevýhodněn nebo ohrožen. Trvám na tom, že spotřebitelé včetně firem a podnikatelů nesmějí platit ani o korunu více, než je nezbytně nutné. Přitom však ponechám dostatek prostoru pro investice do bezpečné infrastruktury a pro přiměřené podnikání regulovaných subjektů. Po zavedení stropů pro příplatky na podporované a obnovitelné zdroje přichází na řadu boj o to, aby spotřebitelé zbytečně nezaplatili až 162 miliard korun za zelenou energii nad rámec toho, co původně požadoval zákon. Kromě toho nás teď čeká tvrdé vyjednávání o podobě regulace distribučních poplatků. K tomu potřebuji podporu ze strany spotřebitelů a jsem ráda, že Svaz průmyslu a dopravy ČR mi ji poskytuje,“ řekla Alena Vitásková.

„Velmi nám pomohla novela zákona o podporovaných zdrojích energie, která nám skokově snížila náklady na zelenou energii, ale samozřejmě vítáme každé další kroky, které nám ceny sníží, protože stále platíme za energii z obnovitelných zdrojů více než společnosti v zahraniční,“ uvedl Jaroslav Hanák. Prezident SPČR rovněž ocenil potup předsedkyně ERÚ v souvislosti se snižováním regulačních poplatků za dodávku elektřiny.

Foto k dispozici u tiskového mluvčího SPČR: Zástupci SPČR předali dnes Aleně Vitáskové dopis, ve kterém oceňují její přístup k vytváření rovných podmínek na trhu s energiemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

19:15 České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

České dráhy udělily bankám Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slov…