Překvapily vás nečekané výdaje? Pokud chybí úspory, nezbývá nic jiného než si půjčit

09.10.2019 14:26

Ať člověk počítá, jak počítá, občas s penězi nevyjde. Za finančními problémy může stát celá řada problémů. Jakmile chybí peníze, je nutné sáhnout do úspor, pokud ani ty nejsou k mání, nezbývá nic jiného, než se zadlužit. Kam a pro jakou půjčku ale zajít?

Překvapily vás nečekané výdaje? Pokud chybí úspory, nezbývá nic jiného než si půjčit
Foto: Archiv
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Výdaje se neptají. Prostě přijdou a vůbec je nezajímá, že zrovna není dostatek peněz. To máme poplatek za kroužky, obědy ve škole, pravidelná splátka hypotéky, nákup jídla a drogerie a do toho se pokazí kotel, který je nutné ihned dát do pořádku, ať s blížící zimou nesedíte u televize v teplých bundách zabaleni do deky. I přes nějaké malé úspory prostě čas od času nelze vše poplatit tak, aby váš rodinný rozpočet zůstal, když už ne přebytkový, pak alespoň vyrovnaný.

Mnohdy se tak člověk dostane do minusových čísel, ze kterých se nelze vyškrábat ven. V takové situaci nezbývá nic jiného než výdaje omezit, a pokud ani tento krok nepomůže, přichází na řadu půjčka.

Nečekané výdaje pomůže vykrýt nebankovní půjčka

Půjčkou na nenadále výdaje rozhodně není milionová hypotéka, mnohdy není potřeba ani desetitisícový spotřebitelský úvěr, pokud potřebujete překlenout jen pár měsíců, rozhodně si nepůjčujte více, než je potřeba.

Poohlédnout se můžete po nebankovních úvěrech, jako jsou půjčka v hotovosti, mikropůjčka, půjčka před výplatou nebo online půjčka. U nebankovních poskytovatelů je sice nutné být stále na pozoru, ale pokud nenecháte nic náhodě a vyberete si ověřenou společnost, pak se možná zadlužíte více než výhodně. Některé firmy totiž dokonce nabízí první půjčku novým klientům zdarma.

Nebankovní půjčka není nic pro vás? Sjednejte si rezervu v bance

Nebankovní společnosti nejsou pro každého, někteří je berou za podfukáře a lichváře, a to i přestože díky nové legislativě dnes už i na nebankovní poskytovatele a zprostředkovatele je přísně dohlíženo Českou národní bankou.

Pokud se ale řadíte k těm, kteří jim nevěří, hledejte pomoc na druhé straně barikády, a to u bank. I ty mají co nabídnout pro případ nenadálých výdajů. Využít můžete například kreditní kartu nebo kontokorent, oba úvěrové produkty jsou skvělou finanční rezervou, kterou máte stále při ruce, díky čemuž vyřeší tak váš nedostatek peněz nejen teď, ale i v budoucnu.

Na rozdíl od spotřebitelské půjčky je ale kontokorent dražší záležitostí, stejně tak se může prodražit úvěr z kreditky, pokud ho nesplatíte v bezúročném období. Jestliže tak víte, že do budoucna se dalšímu zadlužování chcete jednoznačně vyhnout, poohlédněte se po krátkodobé bankovní půjčce. Některé banky sice nabízí úvěry od 15 000 Kč, ale najdou si takové, které klientům půjčí třeba jen pět tisíc.

Srovnání půjček naleznete na https://www.pujcka.co/nebankovni-pujcky Srovnáváme také spořicí účty, hypotéky a kreditní karty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…