Premiér Babiš bude jednat s francouzským prezidentem o budoucnosti EU a spolupráci v oblasti bezpečnosti

26.06.2018 14:04

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v sobotu 30. června 2018 Francouzskou republiku. V rámci své návštěvy se setká s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, se kterým bude jednat o budoucnosti EU a vzájemné spolupráci v oblasti bezpečnosti. Společně pak podepíší nový Akční plán na další čtyřleté období. Následně český premiér uctí památku československých legionářů v Darney a navštíví obec Bataville.

Premiér Babiš bude jednat s francouzským prezidentem o budoucnosti EU a spolupráci v oblasti bezpečnosti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

S prezidentem Macronem bude hovořit v Elysejském paláci premiér Babiš také o spolupráci obou zemí v rámci regionálních uskupení, transatlantických vazbách a aktuálních mezinárodních tématech. Na závěr jednání pak oba partneři podepíší Akční plán česko-francouzského strategického partnerství pro období 2019–2022. V pořadí již čtvrtý Akční plán definuje řadu projektů, na kterých budou obě země dlouhodobě spolupracovat.

Následně se i s předsedou vlády Slovenské republiky Peterem Pellegrinim přesunou do obce Darney na východě Francie, kde se zúčastní oslav 100. výročí přísahy Československé střelecké brigády. Společně vzdají hold československým legionářům a uznání práva Čechů a Slováků na samostatný stát ze strany francouzských spojenců v červnu 1918.

V odpoledních hodinách pak český předseda vlády Babiš navštíví obec Bataville, ve které se setká s představiteli obce a dalších obcí v regionu Sarrebourg - Moselle Sud a Lorraine a zúčastní se odborného kolokvia věnovaného odkazu Tomáše Bati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…