Premiér Babiš bude jednat s premiéry Itálie a Malty o aktuální situaci v migraci

23.08.2018 8:14

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví v úterý 28. srpna 2018 Itálii a Maltu.

Premiér Babiš bude jednat s premiéry Itálie a Malty o aktuální situaci v migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Během pracovní cesty se setká s italským premiérem Giuseppem Contem, s maltským premiérem Josephem Muscatem a navštíví také velitelství Námořních sil Evropské unie ve Středozemním moři (European Union Naval Forces - Mediterranean - EUNAVFOR MED Sophia) v Římě. Cestu dnes schválila vláda.

Hlavním tématem setkání předsedy vlád bude problematika migrace, a to především role agentury Frontex a ochrana vnějších hranic Evropské unie, prevence nelegální migrace a spolupráce s Libyí či dalšími tranzitními zeměmi na migračních trasách.

Dalšími tématy pak budou budoucnost Evropské unie a budoucí rozpočet EU. S italským premiérem Contem chce premiér Babiš jednat také o vzájemné spolupráci České republiky a Itálie a o obchodní výměně mezi zeměmi.

Naposledy Itálii navštívil český předseda vlády v roce 2012, na bilaterální jednání jel tehdy do Říma premiér Petr Nečas. Premiér Bohuslav Sobotka pak zavítal do Říma loni v březnu při příležitosti 60. výročí od podpisu Římských smluv, které jsou faktickým základem Evropské unie. Maltu dosud český předseda vlády nenavštívil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…