Premiér Babiš dohodl se sportovními svazy změnu financování sportu

06.03.2018 18:00

Předseda vlády ČR Andrej Babiš se v úterý 6. března 2018 setkal ve Strakově akademii se zástupci sportovních svazů. Cílem schůzky bylo představení nové vize sportu „Rozpohybujeme celé Česko“. Jednání se zúčastnil i ministr školství mládeže a tělovýchovy Robert Plaga a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Premiér Babiš dohodl se sportovními svazy změnu financování sportu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš se na dnešní schůzce se zástupci sportovních svazů dohodl na několika systémových opatřeních, které povedou ke zlepšení sportovní činnosti. Nejdůležitější změna by se měla týkat financování. V porovnání s ČR investují vyspělé státy do sportu mnohem víc, skandinávské země v průměru dokonce až trojnásobně. Proto je třeba nastavit efektivnější systém financování, který se bude opírat o nový zákon o podpoře sportu. Ten bude pracovat se systémem příspěvků na činnost, které nebudou tak striktně účelově omezeny jako dotace.

Dalším opatřením bude například podpora tradičních sportů a rozvojových projektů sportovních svazů, ale i vytvoření systému speciální motivační podpory olympijských medailistů s potenciálem dalšího rozvoje. S tím souvisí z lepšení sportovní infrastruktury, a to jak regionální, tak i národní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…