Premiér Babiš jednal s ministrem financí Dánska o hospodářské spolupráci, digitalizaci a evropských otázkách

12.06.2018 18:50

Předseda vlády Andrej Babiš přijal v úterý 12. června 2018 ministra financí Dánského království Kristiana Jensena. Hlavními tématy jednání byly ekonomické otázky, digitalizace a elektronizace státní správy i aktuální evropská agenda.

Premiér Babiš jednal s ministrem financí Dánska o hospodářské spolupráci, digitalizaci a evropských otázkách
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Premiér Babiš a ministr Jensen diskutovali především o česko-dánských bilaterálních vztazích. Jednali zejména o ekonomických tématech včetně možností dalšího prohlubování česko-dánské spolupráce v hospodářské oblasti, kde se nabízí řada příležitostí např. v oblasti energetiky, obranného průmyslu, stavebnictví či zemědělství. Hovořili také o potenciálu pro vzájemnou výměnu zkušeností v oblasti digitalizace a elektronizace státní správy.

Předmětem diskuze byly rovněž otázky Evropské unie, a to zejména budoucnost Unie po brexitu, podoba připravovaného unijního rozpočtu, migrace a role České republiky a Dánska jako zemí vně eurozóny a bankovní unie.

Ministr Jensen přicestoval do Prahy jako hlavní řečník na předávání Cen za plnění Cílů udržitelného rozvoje, které se uskuteční 12. června 2018 v Černínském paláci. V oblasti podpory udržitelného rozvoje jsou jak Dánsko, tak i Česká republika jedněmi z nejpokročilejších zemí. Podle posledního hodnocení z hlediska pokroku při naplňování Cílů udržitelného rozvoje se Česká republika umístila na 5. místě hned za severskými státy včetně Dánska. ČR také aktuálně předsedá Hospodářské a sociální radě OSN (ECOSOC), která má ústřední koordinační roli při naplňování Cílů udržitelného rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…