Premiér Babiš navštíví Itálii a Maltu, kde bude jednat se svými protějšky

28.08.2018 7:37

Během pracovní cesty do Itálie a na Maltu v úterý 28. srpna 2018 navštíví předseda vlády Andrej Babiš velitelství Námořních sil Evropské unie ve Středozemním moři v Římě a námořní a leteckou základnu maltských ozbrojených sil. O řešení migrační krize bude také jednat s italským premiérem Giuseppem Contem a s maltským premiérem Josephem Muscatem.

Premiér Babiš navštíví Itálii a Maltu, kde bude jednat se svými protějšky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Svůj program zahájí premiér Andrej Babiš v Římě, kde navštíví velitelství EUNAVFOR MED – operace Sophia a prohlédne si operační prostory. Na velitelství se také setká s českými vojáky, kteří na této misi působí.

S italským premiérem Contem bude premiér Babiš jednat mimo jiné o fungování Evropské pohraniční a pobřežní stráži (Frontex), návratové politice a o pomoci uprchlíkům v zemi jejich původu. Tématem bude také budoucnost EU, víceletý finanční rámec a bilaterální vztahy.

V maltské Vallettě se předseda vlády Andrej Babiš nejprve setká se svým protějškem Josephem Muscatem, se kterým bude také diskutovat řešení problematiky migrace. Následně oba premiéři uctí památku bývalého českého prezidenta Václava Havla položením věnce u jeho pomníku.

Dalšími body programu bude návštěva námořní základny maltské armády, kde se premiér Babiš seznámí s činností a technikou ozbrojených sil v souvislosti s migrací. Na závěr pak navštíví leteckou základnu maltské armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…