Premiér Sobotka jednal v Bavorsku s premiérem Seehoferem, navštívil i místo podpisu Mnichovské dohody

11.03.2016 7:34

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci prvního dne své pracovní cesty v Bavorsku jednal s ministerským předsedou Horstem Seehoferem.

Premiér Sobotka jednal v Bavorsku s premiérem Seehoferem, navštívil i místo podpisu Mnichovské dohody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na společném jednání potvrdili vynikající česko-německé vztahy a shodli se rovněž na nutnosti rozvoje dopravního spojení mezi oběma zeměmi, zejména modernizaci železnice Praha – Mnichov a Praha – Norimberk.

Výsledkem jednání je také prohlášení obou premiérů o rozvoji vztahů mezi ČR a Bavorskem. Podrobnou zprávu najdete zde.

S ministerským předsedou Seehoferem na Ludwig-Maxmilianove univerzitě uctili položením věnce památku obětí protinacistické odbojové skupiny Bílá růže, jejíž členové obětovali život v boji s nacismem.

Oba premiéři navštívili také budovu Vysoké školy hudby a divadla, kde došlo 30. záři 1938 k podpisu tzv. Mnichovské dohody. Na zdi této budovy byla letos 24. února odhalena pamětní deska, připomínající tuto smutnou historickou událost.

První den pracovní cesty v Bavorsku zakončil premiér Sobotka v Českém centru, kde se seznámil s koncepcí česko-bavorské zemské výstavy. Ministerský předseda Seehofer dnes přijal nabídku českého předsedy vlády a zúčastní se slavnostního zahájení výstavy 14. května 2016 v Praze. Výstava bude věnována osobnosti Karla IV., který se zapsal do dějin obou zemí. Od října 2016 do března 2017 bude výstava k vidění v Norimberku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…