Premiér jednal s místopředsedou Evropské komise Timmermansem o budoucnosti EU a vývoji v migraci

16.06.2017 12:55

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes ve Strakově akademii sešel s místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem. Tématem jednání byly aktuální evropské otázky včetně přípravy Evropské rady, budoucnosti EU a migrace.

Premiér jednal s místopředsedou Evropské komise Timmermansem o budoucnosti EU a vývoji v migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Premiér Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise o budoucnosti EU a prioritách, na kterých se shodli lídři EU v Bratislavě a Římě. Předseda vlády uvedl, že stěžejní podmínkou pro budoucnost evropské integrace je posilování důvěry občanů. Evropská unie by se proto do budoucna měla zaměřit na oblasti, v nichž přináší skutečnou přidanou hodnotu.

Tématem dnešního jednání byla také migrace, o které budou mluvit lídři EU také příští týden na Evropské radě. Český premiér zdůraznil, že EU musí v oblasti migrace stavět na společných řešeních, která získají podporu všech členských států. Česká republika je připravena i nadále pomáhat ve třetích zemích a členských státech, které jsou postiženy migrační krizí. Podle českého premiéra je třeba i nadále intenzivně pracovat na ochraně vnějších hranic, spolupráci se třetími zeměmi a zefektivnění návratových politik.

Pravidelné konzultace s členy Evropské komise jsou součástí aktivní evropské politiky současné vlády. Premiér Sobotka se s představiteli unijních institucí setkává tradičně jak při jejich návštěvách Prahy, tak při svých jednáních v Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …