Prestižní ocenění kvality sociálních služeb získal Domov Duha a Domov NaNovo

10.11.2016 9:40

Prestižní ocenění - Cenu kvality v sociální péči - získal v soutěži o nejlepšího poskytovatele sociálních služeb v České republice Domov Duha v Novém Jičíně, který je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje. Domov bodoval také v Ceně sympatie pro pracovníky sociálních služeb, kterou převzala Jana Tořová, vedoucí přímé péče v Domově Duha. Další příspěvková organizace kraje Domov NaNovo ve Studénce, obdržel čestné uznání.

Prestižní ocenění kvality sociálních služeb získal Domov Duha a Domov NaNovo
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Cenu kvality převzala za Domov Duha Dana Jančálková, ředitelka organizace. „Ocenění je pro nás velkým úspěchem, ale zároveň je pro naši další práci velmi motivační a zavazující. V našem zařízení jsme se vydali cestou individuálního přístupu při poskytování služeb, včetně aktivit pro uživatele s nejvyšší mírou podpory, jako je například bazální stimulace, reminiscence nebo mobilní zahrádky. Velké poděkování patří všem pracovníkům Domova Duha, protože bez jejich práce by se kvalita v našem zařízení nemohla ubírat tou nejlepší cestou. Velkým přínosem pro získání Ceny kvality byla podpora našeho zřizovatele, Moravskoslezského kraje a odboru sociálních věcí krajského úřadu, protože bez této podpory, ať už byla finanční či metodická, bychom nemohli nikdy tak náročné téma jako je kvalita v sociálních službách naplňovat,“ uvedla ředitelka Dana Jančálková. „Chtěla bych také poděkovat své kolegyni paní Janě Tořové za její aktivní a vysoce profesionální pracovní přístup a popřát jí k získání ceny sympatie, která jí právem náleží,“ dodala ředitelka Domova Duha Dana Jančálková.

Soutěž, kterou vyhlašuje redakce časopisu Ošetřovatelská péče, každoročně oceňuje nejlepší zaměstnance, kolektivy a zařízení sociálního sektoru. Ceny jsou udělovány v sídle Senátu Parlamentu ČR. Soutěž je zařazena do národního programu na podporu kvality. Její statut a metodika hodnocení byly vytvořeny na základě modelu EFQM (Modell Excellence, používaný v Evropské ceně za kvalitu v mnoha evropských zemích), což soutěžícím zaručuje objektivitu a kontrolu nezávislým subjektem nad průběhem soutěže.

Za Domov Nanovo převzal čestné uznání ředitel organizace Lukáš Spurný. „Čestné uznání v této soutěži je možné vnímat jako potvrzení správnosti našich transformačních kroků, díky kterým zanikl velký ústav sociální péče a nahradila jej síť malých důstojných domků a bytů a poskytování služeb v běžných domácnostech. Je tak je tak symbolickým završením sedmiletého transformačního procesu Zámku Nová Horka – nově Domova NaNovo,“ uvedl ředitel při přebírání ocenění.

„Získáním prestižních ocenění jsem velmi potěšen. Moravskoslezský kraj ve svých příspěvkových organizacích dlouhodobě usiluje o poskytování vysoce kvalitních sociálních služeb. V minulosti již byly Cenou kvality v sociální péči oceněny organizace Domov Odry a Nový domov, Domov Letokruhy získal v loňském roce za kvalitu poskytovaných služeb Cenu časopisu Ošetřovatelská péče a nyní získaly ocenění další krajské organizace. Je to potvrzení, že se naše dlouholetá snaha o zvyšování kvality sociálních služeb ubírá správným směrem a přináší výsledky. Rád bych vyjádřil své poděkování paní ředitelce a pracovníkům Domova Duha i panu řediteli a pracovníkům Domova NaNovo. Věřím, že vyjádření díků i samotná ocenění jim dodají elán a chuť do jejich další nelehké práce,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Svatomír Recman. 

V Moravskoslezském kraji už bylo v soutěži oceněno několik příspěvkových organizací kraje: organizace Domov Odry získala Cenu kvality již v roce 2008 a opakovaně pak v roce 2012, v roce 2014 získal Cenu kvality Nový domov a v roce 2015 pak získal Domov Letokruhy Cenu časopisu Ošetřovatelská péče.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…