Prezident pokračuje v návštěvě kraje. Zamířil do Zetoru

26.01.2016 15:20

Druhým dnem pokračuje v úterý 26. ledna 2016 návštěva prezidenta ČR Miloše Zemana na jižní Moravě. Prezidenta po všechny tři dny návštěvy doprovází hejtman Michal Hašek.

Prezident pokračuje v návštěvě kraje. Zamířil do Zetoru
Foto: David Daniel
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtman Michal Hašek

Úterní program zahájil prezident republiky Miloš Zeman návštěvou společnosti Zetor Tractors, tradičního výrobce zemědělské techniky.

V doprovodu vedení společnosti si Miloš Zeman a Michal Hašek prohlédli nový designový koncept Zetor by Pininfarina, který ztvárňuje budoucí směřování podniku.

Další bodem prezidentova zastavení v Zetoru byla návštěva montážní haly a seznámení s procesy modernizace ve výrobě. Na závěr prezidentovy návštěvy proběhla diskuze se zaměstnanci. „Když v roce 2009 zasedali na jižní Moravě ministři zemědělství Evropské unie, každý z nich si odvezl svůj malý funkční model Zetor 25 A. Stejně tak Jihomoravský kraj zrenovuje tento typ traktoru a poskytne ho jako dar do Číny na Farmu československo-čínského přátelství. I v Číně vědí, že zde v Brně jsou šikovní lidé, kteří v padesátých letech pomohli a dodali zemědělskou techniku, která tehdy odvrátila hladomor. Zetor tam má svůj pomník a muzeum. Lidé v Číně mě žádali, jestli existuje nějaký kontakt na jejich rodiny, příbuzné. Ve spolupráci s vedením vaší firmy budu hledat kontakty na rodiny těch, kteří před více než šedesáti lety šířili dobré jméno naší republiky a Zetoru i v Asii,“ konstatoval při návštěvě Zetoru hejtman Michal Hašek, který nabídl výrobci traktorů pomoc kraje při hledání odbytišť na evropských i mimoevropských trzích.

Prezident Miloš Zeman mimo jiné poblahopřál Zetoru k nedávnému prodeji 50 traktorů do Íránu.  Zdůraznil, že v současné době je nejdůležitější rozvíjet partnerství a komunikaci mezi lidmi, ať už jde o výměnu studentů nebo podnikatelů. „Jsem zásadním odpůrcem jakékoliv blokády, protože ničemu nepomáhá,“ řekl při besedě se zaměstnanci Zetoru Miloš Zeman.

1 324 306. Přesně tolik traktorů se vyrobilo za dosavadní historii v společnosti Zetor. Traktor s tímto pořadovým číslem podepsal prezident Zeman při své návštěvě podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…