Probační a mediační služba zahájila kurz HELP prevence radikalizace

14.07.2021 7:36 | Tisková zpráva

Ve středu 16. června 2021 byl pro skupinu 44 probačních úředníků zahájen kurz programu HELP (Human Rights Training Programme for Legal Professionals) s názvem „Prevence radikalizace, reakce justice na terorismus a mezinárodní spolupráce v otázkách kriminality".

Probační a mediační služba zahájila kurz HELP prevence radikalizace
Foto: PMS
Popisek: Probační a mediační služba - logo

Hlavním cílem tohoto kurzu je zlepšení justiční spolupráce v otázkách kriminality a navýšení odbornosti a vzájemné důvěry mezi profesionály v oblasti práva.

V rámci online zahajovací akce přivítala účastníky kurzu ředitelka Probační a mediační služby PhDr. Andrea Matoušková a vedoucí útvaru HELP Rady Evropy Eva Pastrana.  Následovalo seznámení se vzdělávací platformou HELP, o které se postarala Eva Massa, projektová koordinátorka HELP, a vystoupení speciálního hosta – doc. PhDr. Barbory ??Vegrichtové, Ph.D., specialistky na oblast radikalizace a její prevence.

Zahájení kurzu bylo také příležitostí setkat se s tutorem celého kurzu, soudcem Krajského soudu v Olomouci Mgr. Martinem Lýskem, který účastníkům podrobně popsal průběh kurzu, vzdělávací cíle, kritéria evaluace i praktické aspekty kurzu. Během workshopu mohli účastníci komunikovat nejen s lektorem, ale i mezi sebou navzájem, a diskutovat tak svá očekávání nebo doplňující dotazy.

„Těší mě, že u nás můžeme kurz programu HELP realizovat a že ho Mgr. Lýsek upravil tak, aby vyhovoval našim potřebám. Nejen, že je celý kurz k dispozici v češtině, ale byl také přizpůsoben českému prostředí. Jsme rádi, že je naše Probační a mediační služba první českou institucí a současně i první evropskou probační službou, která tento projekt implementuje, a těšíme se na jeho výsledky,“ říká ředitelka Probační a mediační služby PhDr. Andrea Matoušková.

Program HELP byl vytvořen Radou Evropy a jeho cílem je podpora členských států v implementaci evropských standardů lidských práv na úrovni jednotlivých států, a to prostřednictvím zvyšování odbornosti pracovníků v oblasti justice, kteří užívají právní nástroje ve své každodenní práci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…