Program České televize přitáhl v prvním pololetí nejvíce diváků

11.07.2018 11:31

Česká televize je nejčastější volbou diváků. V prvním pololetí tohoto roku se stala televizní skupinou s největším podílem na tuzemském publiku, mezi hlavní programové události patřila volba prezidenta republiky, olympijské hry i filmové a seriálové novinky České televize.

Program České televize přitáhl v prvním pololetí nejvíce diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Za prvních šest měsíců letošního roku dosáhla Česká televize v cílové skupině diváků nad 15 let podílu na publiku 30,89 %, o jeden procentní bod více než ve stejném období roku loňského. Diváky zaujaly zejména pořady zařazené do hlavního vysílacího času, kdy podíl České televize dosáhl téměř třiceti procent (29,46 %).

Meziročně se rozšířilo publikum především programům ČT24 a ČT sport. Zpravodajský kanál vyhledávali diváci zejména v lednu, kdy téměř nepřetržitě informoval o volbě prezidenta České republiky, ČT sport pak oslovil nejvíce diváků v únoru, kdy sportovní stanice nabídla zimní olympijské hry, a v květnu během hokejového mistrovství světa. Diváci sledovali intenzivněji i stanici ČT1, která v lednu uvedla řadu nových původních filmů, minisérií či seriálů.

Vůbec nejsledovanějším pořadem prvních šesti měsíců letošního roku, a to na všech českých televizích, byl Prezidentský duel z konce ledna, který na kanálech ČT1 a ČT24 v průměru vidělo 2 miliony a 710 tisíc diváků starších 15 let, při podílu na publiku přesahujícím 55 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…