Prohlášení Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

10.06.2016 21:45

Na posledním zasedání Rady 12. května 2016 se členové Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (jejímž předsedou je ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier) dohodli, že o jednom z usnesení budou hlasovat dodatečně per rollam. Tak také v minulých dnech učinili a prohlášení většinou svých hlasů přijali.

Prohlášení Rady vlády pro nestátní neziskové organizace
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Text prohlášení:
"Rada vlády pro nestátní neziskové organizace považuje za nevhodné, aby představitelé státní moci vydávali neodůvodněná kritická stanoviska k práci nestátních neziskových organizací v České republice. Řada těchto organizací vykonává prospěšné aktivity a služby, které jsou využívány nejen občany a institucemi, ale  i veřejnou správou ku prospěchu země. Taková prohlášení vyvolávají nespravedlivou nedůvěru veřejnosti k neziskovém sektoru jako celku. Apelujeme na představitele státní moci, aby jako veřejné osobnosti vždy pečlivě uvážili a doložili  svá tvrzení, a to jak v případě kritiky, tak i pochvaly vybrané nestátní neziskové organizace. "

JUDr. Hana Frištenská
tajemnice Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…