Projekty ROP: Na Hornické muzeum přispěla unie

09.11.2018 12:08

Hornické muzeum funguje v Rudolfově už 22 let a 4 roky je v obnoveném Perkmistrovském domě. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku hornické expozice nebo renesanční tance a divadlo. Na jeho umístění do nových prostor přispěla Evropská unie.

Projekty ROP: Na Hornické muzeum přispěla unie
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Projekt Rekonstrukce Perkmistrovského domu na Hornické muzeum Rudolfov byl podpořen z Regionálního operačního programu Jihozápad. Rekonstrukce celého objektu zahrnovala mimo jiné výměnu oken, dveří, podlah i střechy. Celková dotace byla vyšší než 16,4 milionu korun,“ uvedla Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, který administroval dotaci z EU.

Muzeum bylo založeno roku 1996 Vratislavem Klabouchem v objektu městské knihovny. Díky vedení města Rudolfov, které v roce 2012 uspělo se svou projektovou žádostí ve 23. kole výzvy Regionálního operačního programu Jihozápad, je v obnoveném Perkmistrovském domě. Dnes rozšiřuje nabídku volnočasových aktivit pro cestovní ruch na Českobudějovicku.

„Objekt je vybaven potřebným mobiliářem včetně audiovizuální techniky. Zaměření muzea je rozděleno do tří částí. Expozice hornictví a těžby stříbra v Rudolfovské oblasti včetně historie dolování na území jižních Čech, expozice Rudolf II. a jeho město s náhledem do alchymie, prubířství a mincovnictví. Třetí expozicí jsou pak Stručné dějiny a život města od napoleonských válek po dnešek. Muzeum svým zaměřením získalo jedinečnou pozici mezi muzei v rámci Českobudějovicka i celého Jihočeského kraje. Součástí muzea je také muzejní knihovna a badatelna s možností prezenčního studia odborné literatury a multifunkční sál pro putovní výstavy, přednášky nebo komorní kulturní akce například v rámci hornických slavností,“ sdělil Petr Podhola, místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…