Prozatímním ředitelem ČRo se stal Karel Zýka

03.11.2015 13:36

Rada ČRo dnes zvolila prozatímního ředitele Českého rozhlasu. Stal se jím Ing. Karel Zýka, dosavadní ředitel Odboru techniky ČRo.

Prozatímním ředitelem ČRo se stal Karel Zýka
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Rád bych tímto poděkoval Radě ČRo za důvěru, nominaci a za zvolení do funkce prozatímního ředitele Českého rozhlasu. S přijetím nominace jsem nakonec souhlasil především proto, abych pomohl Českému rozhlasu překlenout náročné tříměsíční období na přelomu roku. Mezi mé úkoly bude patřit zejména uzavření letošního hospodaření, budeme také pokračovat v rozjetých projektech ČRo i v digitalizaci rozhlasového vysílání. Klíčovým tématem pak bude sestavení rozpočtu na rok 2016. Český rozhlas je v dobré kondici a splňuje všechny náročné požadavky a parametry, které jsou na něj kladeny jako na vyspělé médium veřejné služby. Funguje v něm také skvělý tým lidí, na který se mohu spolehnout. Neplánují žádné významné zásahy do jeho chodu. Mým cílem je, abych ČRo po třech měsících mohl předat ve stejně dobrém a stabilizovaném stavu nově zvolenému generálnímu řediteli,“ uvedl právě zvolený prozatímní ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka.

Karel Zýka v roce 1992 absolvoval Fakultu elektrotechnickou Českého vysokého učení technického v Praze. Celý svůj profesní život pracuje v médiích. Pět let byl technickým ředitelem Rádia Alfa, prvního soukromého celoplošného rádia v České republice, kde zaváděl řadu nových technologií, které u nás zatím nikdo nepoužíval. V letech 2000 až 2006 pracoval v Českém rozhlase jako ředitel Úseku komunikace. Následně obě zkušenosti, tedy technickou i marketingovou, využil v Televizi Prima, kde šest let řídil síť regionálních televizí a kde byl mimo jiné zodpovědný za přechod regionů na digitální vysílání DVB-T. V té době byl také členem expertní skupiny ČTÚ, která přechod všech televizí na digitální terestrické vysílání koordinovala. 1. září 2014 se stal ředitelem Odboru techniky Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…