Průzkum: Středoškoláci neváhají zaplatit školné za kvalitní vysokoškolské studium

24.05.2016 16:20

Čeští středoškoláci věří soukromým vysokým školám. Více než polovina považuje kvalitu jejich výuky za srovnatelnou s veřejnými univerzitami. 62 % středoškoláků pak nevadí za vysokoškolské vzdělání zaplatit, pokud jsou přesvědčeni o kvalitě přednášek. Vyplývá to z průzkumu, který si u agentury Ipsos nechal zpracovat Bankovní institut.

Průzkum: Středoškoláci neváhají zaplatit školné za kvalitní vysokoškolské studium
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Studenti od vysoké školy očekávají hlavně to, že je její absolvování připraví na budoucí povolání a výkon praxe. „Kvalita výuky a důraz na praxi jsou klíčovým faktorem, podle kterého se dnešní středoškoláci rozhodují při výběru vysoké školy,“ říká doc. Ing. František Pavelka, CSc., rektor Bankovního institutu, a dodává: „Výše školného je pro zájemce o vysokoškolské vzdělání stejně důležitá, jako množství nabízených akreditovaných oborů.“

Středoškoláci si na soukromých školách také váží individuálního přístupu a flexibility, kterou jim školy umožňují. „60 % našich studentů navštěvuje kombinovanou formu studia a téměř všichni při studiu pracují. Oceňují proto, že jsme schopni jim nabídnout osobní přístup, emailový kontakt s vyučujícími a takové předměty, které přímo souvisí s oborem,“ popisuje doc. Pavelka. Právě studium zasazené do praxe a stáže u partnerských společností jsou další výhodou soukromých vysokých škol, kterou si respondenti průzkumu pochvalovali. „Devizou Bankovního institutu je, že jsme součástí německého vzdělávacího holdingu, díky čemuž jsme schopni studentům, kteří projeví zájem, obstarat místa na stáže i v zahraničí,“ dodává rektor BIVŠ.

Soukromé vysoké školy byly v průzkumu oceněny i za pomoc jejích pracovníků v otázkách administrativy spojené se studiem a efektivnost vyřizování nezbytných formálních procesů.  

Kdy mají zájemci jasno?

Středoškoláci se o vysoké škole rozhodují zpravidla v maturitním ročníku. Polovina z nich má přitom o tom, kam se přihlásí, jasno už do Vánoc. Nejčastěji uvažují o Univerzitě Karlově v Praze, Masarykově univerzitě v Brně a Univerzitě Palackého v Olomouci. Bankovní institut je mezi soukromými vysokými školami druhou nejčastěji zvažovanou institucí a celkově patří do první desítky nejpopulárnějších vysokých škol v ČR.

***

Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) je nejstarší soukromá vysoká škola v České republice, která nabízí vzdělání a výzkum na nejvyšší úrovni. Za 17 let její existence ji absolvovalo již přes 12 000 studentů v akreditovaných bakalářských oborech Informační technologie a management, Bankovní management, Oceňování majetku a Ekonomika a management podniku a magisterských oborech Finance. BIVŠ je součástí zahraniční vzdělávacího holdingu COGNOS AG. V roce 2015 obdržel certifikát systému managementu kvality ISO 9001:2008. Za pohodovou atmosféru a přátelského ducha si od svých studentů mj. vysloužil familiární přezdívku „Náš Bankáč“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…