Průzkum: Většina obyvatel Prahy 10 nechce novou budovu radnice, ale opravu té stávající

29.12.2015 19:50

Nechceme novou budovu radnice, víme ale, že současná radnice potřebuje změnu. Místo nové budovy by ale měla stačit oprava té stávající. Tak se dají shrnout výsledky průzkumu na vzorku tisícovky obyvatel Prahy 10, který zpracovala společnost Demokracie 2.1.

Průzkum: Většina obyvatel Prahy 10 nechce novou budovu radnice, ale opravu té stávající
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

Průzkum probíhal během letošního listopadu. Výsledky napověděly nejen to, jak se místní občané staví k hojně diskutovanému tématu „nové radnice“, ale i k celkové jejich spokojenosti s žitím na Praze 10 a k řadě dalších otázek. Kompletní výsledky dotazníkového šetření úřad plánuje zveřejnit za měsíc, již nyní ale publikoval nejdůležitější část výsledku: zda občané Prahy 10 souhlasí se stavbou nové budovy radnice.

Cílem průzkumu bylo získání zpětné vazby rezidentů Prahy 10 na aktuální možnosti umístění a řešení sídla ÚMČ Praha 10. Z výsledků průzkumu vyplývá zejména znalost obyvatel o současném stavu sídla Prahy 10 – sedmdesát procent dotázaných je o uvažované rekonstrukci či stavbě nové radnice informováno, přičemž 55% účastníků průzkumu preferuje variantu rekonstrukce stávající budovy ÚMČ Praha 10.

Zhodnocení současné budovy úřade je možné charakterizovat slovy dostačující, dostupná, k rekonstrukci či zapadající do okolní zástavby. Naopak klíčovými vlastnostmi, kterými by měla disponovat eventuální nová radnice, jsou dostupnost, přehlednost i reprezentativní vzhled a ekonomická úspornost objektu.

Další příležitost zapojit se do diskuze a vyjádřit svůj názor k projektu nové radnice budou mít občané během participačních setkání s občany, která proběhnou na přelomu ledna a února příštího roku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…