Putovní Fedrunkový kahan OKD doputoval na Darkov

24.01.2014 21:27

Fedrunkový kahan je ocenění udělované od roku 2008 jednotlivým dolům OKD za nejlepší výsledky v oblasti výroby, bezpečnosti a ekonomiky v jednotlivých čtvrtletích roku. Je oceněním putovním, ale za všechny čtyři kvartály loňského roku doputoval vždy na Závod Důl Darkov.

Putovní Fedrunkový kahan OKD doputoval na Darkov
Foto: OKD
Popisek: OKD

Účastníky vyhodnocení výsledků uplynulého roku informoval 17. ledna ředitel darkovské šachty Vladislav Szmek. „Vysoce si cením zejména toho, že jsme byli za celý uplynulý rok nejlepší nejenom v těžbě, ale také dalších hodnocených ukazatelích,“ poděkoval Szmek hlavním předákům, vedoucím úseků, členům vedení dolu a dalším účastníkům hodnocení za výsledky nejenom posledního čtvrtletí, ale i celého roku. Závod vytěžil celkem 2651 350 tun uhlí a roční úkol překročil o 251 350 tun. Pochlapili se i přípraváři, kteří vyrazili 13 503 metrů a překročili plán o 503 metrů.

Pokud jde o bezpečnost, vyzdvihl fakt, že za celé dva poslední roky došlo na celé šachtě pouze ke dvěma závažným pracovním úrazům. Oba byly způsobeny popálením elektrickým proudem a oba se naštěstí obešly pro postižené bez trvalých následků.

„Bohužel úvod letošního roku nám z tohoto hlediska nevyšel,“ upozornil Szmek. Hned v prvních dnech ledna došlo na dole k závažnému pracovnímu úrazu způsobenému iniciací trhaviny. „Je to pro nás připomenutí, že některé činnosti neděláme důsledně a nedůslednost se nevyplácí,“ apeloval ředitel.

Současně vyzval k diskusi, jakou strategii zvolit, aby důl udržel výborné výsledky také v roce 2014.  Úkoly, které letos před Darkováky stojí, narostou především v oblasti příprav. Podle stanovených cílů by měli vyrazit téměř 15 800 metrů provozní metráže, a to při předpokládaném menším počtu zaměstnanců. „Rok 2014 tak bude především o tom, zda přípraváři dokážou připravit plochy k těžbě,“ konstatoval Vladislav Szmek.

reklama

autor: OKD

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…