ROP Jihozápad podpoří charitativní aukci

19.11.2019 14:52

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad podpoří charitativní aukci obrazů, které každoročně malují děti z českobudějovického centra Arpida. Jako patron se ujme obrazu s názvem Moderní betlém.

ROP Jihozápad podpoří charitativní aukci
Foto: jj-jihozapad.cz
Popisek: ROP Jihozápad - logo

Andělská aukce, jak se dražba obrazů dětí se zdravotním postižením nazývá, se letos bude konat v pondělí 9. 12. od 18 hodin v českobudějovickém DK Metropol.

„Úkolem patronů je obrázky na aukci prezentovat a propagovat tak, aby jejich vydražená cena byla co nejvyšší. Jedné takové malby jsme se ujali i dříve, letos se nám líbil obraz Moderní betlém, který evokuje vánoční pohodu, klid a mír,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Čermáková Šímová.

Aukce má každoročně stejný scénář: originální obrázky klientů Arpidy získají své patrony z řad osobností a veřejně známých lidí zejména z Jihočeského kraje. Obrazy jsou prezentovány v aukčním katalogu s vyvolávacími cenami a už druhým rokem i na výstavě v obchodím centru IGY v Českých Budějovicích. Na samotném andělském večeru probíhá klasická aukce těchto mimořádných děl, výtvor náleží dražiteli s nejvyšším příhozem. Dražby se může zúčastnit každý, kdo chce pomoci dobré věci. Dražitelé platí vydražené exponáty hotově po skončení aukce přímo pokladníkovi centra Arpida na základě darovací smlouvy. Výtěžek z této předvánoční charitativní Andělské aukce obrazů, vytvořených dětmi z arteterapeutického ateliéru Arpidy, podporuje činnosti tohoto centra.

„Jsem ráda, že se mohu do podpory Arpidy zapojit. Již dříve toto centrum, které pečuje o děti se zdravotním postižením, podpořila Evropská unie v rámci našeho programu ROP Jihozápad. Arpida tehdy získala dotaci na modernizaci učeben své základní a střední školy,“ sdělila Michaela Čermáková Šímová.

Andělská aukce se koná už podvanácté. Předchozí ročníky vynesly Arpidě více než 7 milionů korun a přispěly k překonání ekonomických problémů, s nimiž se musí každá nezisková organizace vyrovnat vždy počátkem nového kalendářního roku. Pomohly ale také k realizaci důležitých investičních záměrů centra pro postižené děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…