ŘSD: Nebezpečná úrovňová křižovatka u Vernéřova na silnici I/13 bude okružní

20.02.2020 20:23

O záměru přestavět současné úrovňové křížení silnice I/13 se silnicí II/568 na velkou okružní křižovatku informovali zástupci ŘSD starostu Kadaně.

ŘSD: Nebezpečná úrovňová křižovatka u Vernéřova na silnici I/13 bude okružní
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Stávající křižovatka vytváří nebezpečnou bodovou závadu na silnici I/13, neboť kříží poměrně rušnou silnici II/568 napojující jednak Kadaň včetně průmyslové zóny Královský vrch a jednak průmyslovou zónu Verne. ŘSD by s úpravou křižovatky chtělo začít na konci tohoto roku. „Současná křižovatka nabízí dostatečný prostor pro umístění okružní křižovatky o průměru 46 m. Předpokládáme, že na úpravu nebude nutné stavební povolení, proto v nejbližších dnech bude vše projednáno se stavebním úřadem a na základě výsledku tohoto jednání bude zadáno zpracování dokumentace pro provedení stavby. Jakmile budou k dispozici všechny podklady pro realizaci stavby, vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele,“ informoval starostu Kadaně Jiřího Kulhánka zástupce úseku výstavby Správy Chomutov Václav Havlan a dopravní inženýr Václav Marvan. Zmíněná křižovatka je pro napojení Kadaně a průmyslové zóny velmi důležitá.

Zástupci ŘSD informovali starostu také o plánované opravě silnice I/13 kolem elektrárny Prunéřov, která se řidičů zásadně dotkne. „Opravu plánujeme v tomto roce na dvou úsecích, a to po etapách. Provoz bude řízen kyvadlově. Se zahájením počítáme přibližně od poloviny letošního března,“ sdělil starostovi Karel Tax z provozního úseku chomutovské Správy ŘSD. Po schválení dopravněinženýrského opatření včetně termínů oprav bude na žádost starosty připravena tisková zpráva s informační grafikou.

V souvislosti se silnicí I/13, která je pro Kadaň nejdůležitější komunikací, starostu zajímala také úprava křižovatky v Chomutově U Globusu či úprava dopravního značení v úseku Málkov–Zelená, tedy těsně před Chomutovem ve směru od Klášterce nad Ohří. ŘSD také předalo čerstvou informaci o uskutečněném jednání v rámci studie obchvatu Klášterce nad Ohří, kde je nyní objednáno ekonomické posouzení varianty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…