ŘSD: Příprava tunelu v Bílině pokračuje podle harmonogramu

29.03.2020 21:31

Na neveřejném jednání, které se uskutečnilo na začátku března, o tom informovali zástupci ŘSD ČR starostku města Bílina Zuzanu Schwarz Bařtipánovou.

ŘSD: Příprava tunelu v Bílině pokračuje podle harmonogramu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

 Ředitelství silnic a dálnic drží postup přípravy s nastaveným harmonogramem i přesto, že bylo v průběhu zpracování rozhodnuto rozšířit technicko-ekonomickou studii (TES) kromě dvoupruhového tunelu i o variantu plně čtyřpruhovou. „Máme hotový koncept studie, který jsme již připomínkovali. V nejbližších dnech obdržíme od projektanta čistopis,“ informoval vedení města Bíliny Michal Vrabec z generálního ředitelství ŘSD ČR. Současně ŘSD zpracovává ekonomické hodnocení stavby, které bude předloženo Centrální komisi Ministerstva dopravy. „Snažíme se držet harmonogram přípravy, některé činnosti související s následným postupem dokonce provádíme s předstihem,“ potvrdil aktivitu v přípravě stavby ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Zejména se jedná o zasmluvnění navazujících činností v rámci průzkumů k podkladům pro stanovisko vlivu stavby na životní prostředí. V rámci přípravy stavby nyní ŘSD již zpracovává projekt inženýrsko-geologického průzkumu. Podle ředitele Správy Chomutov povede k urychlení přípravy zadání zakázky některou z forem design & build. 

O dalším průběhu přípravy této klíčové stavby na silnici I/13 mezi Teplicemi a Mostem bude ŘSD ČR informovat zástupce Bíliny opět v květnu letošního roku, kdy by mělo být známé stanovisko Centrální komise Ministerstva dopravy k ekonomické efektivnosti stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…