ŘSD: Zkapacitnění silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem má jasný harmonogram

08.12.2019 8:52

Ředitelství silnic a dálnic ČR představilo zástupcům litvínovského městského úřadu podrobný harmonogram přípravy stavby.

ŘSD: Zkapacitnění silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem má jasný harmonogram
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Úsek silnice I/27 mezi Litvínovem a Mostem prochází průmyslovou aglomerací, jíž dominuje rozsáhlý komplex především chemických závodů v Záluží u Litvínova. Současná silnice je dvoupruhová. Jejím rozšířením na čtyřpruh se zlepší plynulost a zejména bezpečnost silničního provozu v dané lokalitě. „Pro naše město je to klíčová stavba. Silnice I/27 je nejdůležitější spojnicí s ostatní sítí komunikací v republice,“ připomněla význam stavby starostka Litvínova Kamila Bláhová. Vzhledem k tomu, že komunikace prochází rozsáhlým areálem Unipetrolu, pokyn k pokračování přípravy byl vydán na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu.

Na stavbu již bylo vydáno územní rozhodnutí. Vzhledem k novele zákona o vlivu stavby na životní prostředí je v této chvíli nutné doložit nové zjišťovací řízení. „Na trase stavby nyní připravujeme projektovou dokumentaci podrobného inženýrsko-geologického průzkumu a dokumentaci vlivu stavby na životní prostředí. S velkou pravděpodobností se potvrdí, že stavba nemá významný vliv na životní prostředí a budeme moci pokračovat stavebním řízením,“ popsala současnou přípravu stavby Eva Semanová z chomutovské Správy ŘSD. V rámci přípravy byl rovněž prověřen technický stav stávajících mostů, které byly původně plánovány k rekonstrukci.

Současný harmonogram počítá se zahájením stavby nejdříve v roce 2024 a zprovozněním v roce 2027. „Vše bude záviset především na dohodách s vlastníky inženýrských sítí a s majiteli pozemků, které bude nutné pro stavbu vykoupit,“ podotkl k aktuálnímu harmonogramu ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. V polovině příštího roku bude pro stavbu dokončena podrobná vizualizace projektovaného stavu. Trasa dle platného územního rozhodnutí bude obsahovat rovněž světelně řízené úrovňové křižovatky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…