ŘSD odlehčí dopravě o nadcházejícím exponovaném víkendu během konání Grand Prix Brno

17.08.2016 21:58

Již od odpoledne 18. 8. se dá v okolí Brna očekávat zvýšená intenzita dopravy z důvodu konání Grand Prix na Masarykově okruhu. V zájmu zachování plynulosti dopravy o nadcházejících exponovaných dnech tedy nebude prováděna na komunikacích ve správě ŘSD žádná práce údržby, jejíž zajištění vyžaduje snížení počtu jízdních pruhů.

ŘSD odlehčí dopravě o nadcházejícím exponovaném víkendu během konání Grand Prix Brno
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic také urychlilo opravu dálnice D1 v km 220,2 až 229,5. Od čtvrtečního odpoledne bude tedy doprava v místě vedena již ve dvou jízdních pruzích v obou směrech a dálnice bude připravena na zvýšenou intenzitu dopravy v souvislosti se začátkem Grand Prix Brno.

Kritickým dnem bude zejména neděle 21. 8. odpoledne, při odjezdu návštěvníků po dálnici D1 směrem na Prahu. Na dálnici D1 je uzavřena nájezdová větev na Prahu na MÚK Kývalka (EXIT 182), za níž je pro relaci Popůvky (II/602) → Praha (D1) vedena objízdná trasa dále po silnici č. I/23 ke křižovatce se silnicí č. II/602, po které je doprava vedena k MÚK Ostrovačice (EXIT 178), odkud je umožněn nájezd na dálnici D1 ve směru Praha. V přiložené grafice naleznete podobu uzavírky včetně objížďky + další velká dopravní omezení v okolí Brna.

Omezení činnosti údržby platí:
Od čtvrtka 18. 8. 2016 od 12 hodin do pondělí 22. 8. do 10 hodin.
Opatření se nevztahuje na dlouhodobé uzavírky a na operativní zajištění dopravních nehod nebo havárií.

Dopravní informace

Plně funkční bude samozřejmě i server www.dopravniinfo.cz (ZDE), kde mohou řidiči nalézt aktuální informace k dopravní a kde je také možnost stáhnout si mobilní aplikaci DOPRAVNÍINFO.CZ (ZDE). Aplikace vyhodnocuje dopravní situaci v reálném čase a na konkrétní trase. Pokrývá dálnice ČR, poskytuje záběry z dopravních kamer a automaticky aktualizuje informace o dopravní a meteorologické situaci. Aplikace je ke stažení zdarma pro všechny uživatele Android, iPhone i Windows Mobile. Aplikaci je možné také spustit pomocí internetového prohlížeče ZDE.

Asistenční služba

Všem řidičům je na dálnici D1 mezi Prahou a Brnem k dispozici také bezplatná asistenční služba. Asistenční služba je zajišťována pracovníky ŘSD a funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce.

Řidiči se na asistenční službu mohou obrátit z v případě jakýchkoliv potíží, příjezd vozidla i zásah na místě, kterým bude zajištěna plynulost a bezpečnost provozu, je zcela zdarma. Dojezdový čas je do cca 20 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…