ŘSD představilo Krajskému úřadu v Ústí nad Labem plán akcí

11.11.2019 21:01

Vedení chomutovské a liberecké Správy ŘSD představilo v sídle Krajského úřadu v Ústí nad Labem postup přípravy plánovaných investičních projektů pro nejbližší období a plán oprav v letošním a příštím roce.

ŘSD představilo Krajskému úřadu v Ústí nad Labem plán akcí
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Spolu se zástupci Správy Chomutov, která má na starost projekty v Ústeckém kraji, se jednání zúčastnil také ředitel Správy Liberec Jan Wohlmuth. Liberecká Správa ŘSD připravuje některé investiční projekty na území Děčína.

Náměstka hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslava Komínka a vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství Jindřicha Fraňka zajímal zejména postup přípravy u stavby I/13 OK Benešovská a přeložka silnice I/13 Děčín–Ludvíkovice, tzv. Folknářská spojka. Ředitel Správy Liberec zástupce kraje ujistil, že obě stavby jsou v aktivní přípravě. „Okružní křižovatka Benešovská má zpracovanou dokumentaci pro územní rozhodnutí a bylo o něj požádáno. Stavba však nezačne dříve než v roce 2025, a to z důvodu plánované rekonstrukce silnice II/262, která je v gesci kraje. Projekt je totiž spolufinancován z dotací, kde je nutná udržitelnost projektu 5 let,“ vysvětlil aktuální stav projektu ředitel liberecké Správy ŘSD. Se zmíněnou stavbou je spojená i přeložka silnice I/13 přes Folknáře, kde se rovněž plánuje zahájení v roce 2025. Významnou investiční akcí, která zasahuje do Ústeckého i Libereckého kraje, je přeložka silnice I/13 mezi Děčínem a Manušicemi. Přibližně 22 kilometrů dlouhá přeložka s napojením na připravovaný obchvat České Lípy je ve fázi zpracování oznámení dle zákona č. 100 o vlivu stavby na životní prostředí.

Vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona následně podrobně popsal aktuální stav přípravy obchvatu Žíželic na silnici I/27, staveb na dálnici D7 nebo řešení dopravní situace v Bílině. „Řešíme jedinou variantu v Bílině, a sice tunel. Máme zpracovaný koncept technické studie. Přibližně 1300 metrů dlouhý tunel by začínal u lázní Kyselka a končil u vlakového nádraží. Věříme, že se jedná o ekonomicky schůdnou variantu, která dokáže vyřešit neúnosnou dopravní situaci na průtahu městem,“ uvedl k projektu v Bílině vedoucí úseku výstavby. Poslední slovo bude mít Centrální komise Ministerstva dopravy.

Ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský zástupce krajského úřadu ujistil také o plnění harmonogramu v případě úprav na čtyřpruhovém úseku silnice I/13 mezi Mostem a Teplicemi. V místech čtyřpruhového uspořádání panuje shoda kraje i ŘSD na zvýšení rychlosti na 110 km/h. Nutné jsou však dílčí úpravy, jako jsou svodidla či oplocení.

Důležitým bodem jednání byly také plánované provozní akce na komunikacích ve správě ŘSD. Náměstek Jaroslav Komínek ŘSD pochválil za fungující údržbu zeleně podél silnic. Zároveň ale vyjmenoval několik úseků silnic I. tříd, kde se neustále objevují výtluky. „Vedeme jednání o řešení situace se Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje, která pro nás provizorně opravuje nebezpečné výtluky, a se spol. EKOSTAVBY Louny, která pak zajišťuje lokální opravy poškozeného asfaltového povrchu. Na některých kritických místech plánujeme plošnou opravu asfaltových povrchů v příštím roce,“ informoval zástupce krajského úřadu vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý. Plán oprav asfaltových povrchů v roce 2020 představí Správa Chomutov do konce tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…