ŘVC: Projekt VD Velký Osek bude slavnostně dokončen

16.05.2016 10:06

Projekt „VD Velký Osek, modernizace plavební komory“ bude slavnostně ukončen ve čtvrtek 19. května 2016. Jedná se o poslední plavební komoru, završující 20letý program užívání osvědčené technologie prefabrikovaných stěn modernizovaných plavebních komor na Labi.

ŘVC: Projekt VD Velký Osek bude slavnostně dokončen
Foto: rvccr.cz
Popisek: Ředitelství vodních cest ČR - logo

Plavební komory Brandýs nad Labem a Velký Osek patřily mezi poslední dosud nemodernizované plavební komory na Labi. Završil se tak 20letý program postupné modernizace a rekonstrukce více než půl století starých plavebních komor na technickou úroveň a spolehlivost odpovídající nárokům současnosti.

V případě plavební komory Velký Osek práce začaly v září 2014 a na konci roku 2015 byly dokončeny. Zahrnovaly zejména kompletní odbourání původních, zcela degradovaných betonových zdí plavební komory a jejich náhrada novými, s povrchem z prefabrikátů. Vyměnila se horní poklopová vrata pro přímé plnění a všechny ovládací a řídící technologie.

Projekt byl financován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…