RVVI znovu zasedala společně se členy Mezinárodní rady

18.12.2017 18:19

V prostorách Akademie věd České republiky proběhlo v pátek 15. prosince 331. zasedání vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace (dále RVVI), kterého se účastnili také členové jejího expertního mezinárodního poradního orgánu.

RVVI znovu zasedala společně se členy Mezinárodní rady
Foto: AV ČR
Popisek: Budova AV ČR

Hlavními tématy již třetího společného jednání s Mezinárodní radou během posledního roku byly otázky spojené se strategií posílení mezinárodní spolupráce českých výzkumných institucí, potřeba větší internacionalizace české vědy a zvýšení excelence v základním výzkumu.

Společného 331. zasedání RVVI se zúčastnilo šest členů tzv. Mezinárodní rady - dr. Bohdan Pomahač z Brigham and Women’s Hospital v Bostonu, prof. Dalibor Sameš z Kolumbijské univerzity v New Yorku a prof. Josef Michl z University of Colorado v Boulderu, prof. Ding-Ming Wang z tchajwanské National Hsinchu University of Education, dr. Reinhard Mauermann z Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology v Drážďanech a doc. Dr. Vladislav Kolařík z Fraunhofer Institute for Chemical Technology v Berghausenu.

Na pracovní diskusi s předsednictvy Grantové a Technologické agentury ČR, a posléze na vlastním zasedání RVVI, konstatovala Mezinárodní rada potřebu dalšího posun ke změně kultury hodnocení výzkumných organizací, velkých infrastruktur i hodnocení projektů směrem k postupům běžně užívaným ve vyspělých zemích.

Z dalších bodů pátečního jednání: RVVI vzala na vědomí aktualizovaný materiál Definice druhů výsledků výzkumu, vývoje a inovací v rámci implementace nového systému hodnocení výzkumných organizací (tzv. Metodika hodnocení 2017+). Materiál na konci listopadu schválila vláda jako přílohu nové Metodiky hodnocení a v platnost by měl vstoupit 1. ledna 2018.

Dále radní schválili konečné výsledky hodnocení výzkumných organizací v roce 2016 a aktuálně dokončenou Analýzu stavu výzkumu, vývoje a inovací v České republice a jejich srovnání se zahraničím v roce 2016, kterou už třetím rokem samostatně zpracovává Sekce pro vědu, výzkum a inovace při Úřadu vlády ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…