RWE je evropskou jedničkou v zavádění elektromobility

19.11.2012 20:05

RWE už v 17 evropských zemích provozuje celkem 1900 dobíjecích míst. Pouze RWE je schopna zákazníkům nabídnou balíček s komplexním řešením dobíjecí infrastruktury.

RWE je evropskou jedničkou v zavádění elektromobility
Foto: red
Popisek: RWE

S celkovým počtem 1900 dobíjecích míst v 17 evropských zemích je RWE jedničkou v budování inteligentní dobíjecí infrastruktury pro elektrická vozidla v Evropě. Vyplývá to z rozsáhlé studie renomované poradenské firmy Frost & Sullivan porovnávající tři nejlepší evropské poskytovatele dobíjecí infrastruktury.

Podle studie je RWE jako jediný dodavatel schopen zákazníkům nabídnout komplexní řešení dobíjecí infrastruktury od výroby a instalace různých typů dobíjecích stanic, přes jejich provoz až po dodávku čisté elektřiny z obnovitelných zdrojů. Ostatní hráči na trhu nejsou schopni provozovat dobíjecí síť bez spolupráce s dalšími specializovanými partnery.

Vedoucí postavení na trhu je výsledkem intenzivní práce v RWE na projektu
 e-mobility v zejména v posledních čtyřech letech. Ukazuje se, že RWE je na budoucí rozvoj elektromobility v Evropě dobře připravena. Zákazníkům je firma schopna dodat od malé domácí nabíječky do garáže až po veřejné dobíjecí sítě, které disponují funkcemi správy vytížení a roamingu a jsou připraveny k nasazení ve velkém měřítku. Jen v samotném Německu RWE už provozuje dobíjecí infrastrukturu ve 250 městech.

V Česku RWE odstartovala projekt rozvoje elektromobility v loňském roce. Mezi velkými zákazníky a městy začala s analýzou poptávky, účastní se projektu Praha elektromobilní a pro účely testování si pořídila první dva elektromobily Citroen C-Zero. Firma takké letos nainastalovala v Praze svou první dobíjecí stanici v ČR. Zákazníky RWE v oblasti elektromobility v jednotlivých zemích jsou především města a obce, distributoři energií a provozovatelé vozových parků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…