Rada ERÚ schválila rezortní působnost členů a zveřejnila jednací řád

23.08.2017 17:44

Rada Energetického regulačního úřadu na svém ustavujícím jednání schválila Jednací řád Rady ERÚ a další interní směrnice dané zákonem – organizační, podpisový a spisový řád ERÚ. V rubrice Rada ERÚ na webových stránkách úřadu budou následně publikovány výtahy z Radou schválených zápisů z jejích jednání. V případě důležitých rozhodnutí bude veřejnost upozorněnai tiskovou zprávou.

Rada ERÚ schválila rezortní působnost členů a zveřejnila jednací řád
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

V průběhu jednání si členové Rady schválil i také vymezení rezortů. Rozdělení kompetencí jednotlivých radních reflektuje jejich individuální odborné zaměření i dřívější zkušenosti s jednotlivými obory činnosti. Působnost byla stanovena následovně:

Vladimír Outrata bude v prvních třech letech svého funkčního období v Radě ERÚ vykonávat předsednickou funkci. Kromě povinností předsedy se bude věnovat plynárenství. V tomto oboru pracoval déle než 30 let a dál se mu věnoval i coby někdejší místopředseda ERÚ pro regulaci.

Vratislav Košťál převezme gesci nad právní agendou ERÚ, nad komunikací a vědou a výzkumem. Zde dobře zúročí mj. zkušenosti z České národní banky, kde byl hlavním právníkem ochrany spotřebitele. Do jeho působnosti spadá i vnější komunikace úřadu.

Rostislav Krejcar povede útvary věnující se podpoře POZE, statistice energetiky a provozu ERÚ. S danými obory má dlouholeté zkušenosti ze státní správy, působil v nich i jako vědecký pracovník nebo nezávislý konzultant.

Jan Pokorný bude mít na starosti zejména regulaci teplárenství. Této oblasti se věnoval už při svém působení na Minister stvu průmyslu a obchodu i v rámci soukromé sféry. Dále bude dohlížet na agendu licencí ERÚ a činnost vyplývající z nařízení REMIT.

Vladimír Vlk se zaměří na agendu kontrol a regulaci elektroenergetiky. V energetice působil naprostou většinu své dosavadní kariéry, zkušenosti dál předával coby poradce několika ministrům, státním institucím i soukromým podnikům.

Aktuální informace o činnosti Rady ERÚ můžete průběžně sledovat na webu úřadu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…