Rada EU pro spravedlnost a vnitřní věci se tento týden poprvé sejde v Rize

28.01.2015 15:47

Ve čtvrtek a v pátek 29. a 30. ledna se uskuteční neformální zasedání Rady EU pro spravedlnost a vnitřní věci v Rize. Jde o první jednání v tomto formátu za lotyšského předsednictví.

Rada EU pro spravedlnost a vnitřní věci se tento týden poprvé sejde v Rize
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Zatímco čtvrteční jednání delegací ministerstev vnitra bude primárně zaměřeno na aktuální otázky spojené s bojem proti terorismu, páteční justiční témata budou věnována především tzv. digitální agendě. Jde nejen o několik let projednávané nařízení o ochraně osobních údajů, ale také o širší dopady moderních technologií na justici – zejména o potenciál unijních aktivit zastřešených pod tzv. evropskou e-justici či o právní překážky spojené s on-line přeshraničním obchodováním.

Lze rovněž očekávat, že lotyšské předsednictví, Evropská komise, Eurojust a francouzská delegace seznámí v rámci jednání členské státy se svými pohledy na justiční aspekty terorizmu.

Na čtvrteční odpoledne je naplánováno společné zasedání zástupců států Evropské unie a jejich protějšků ze zemí tzv. Východního partnerství (Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Gruzie, Moldavsko a Ukrajina). Projekt Východního partnerství byl zahájen na pražském summitu v květnu 2009 během českého předsednictví v Radě EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…