Rada vlády pro lidská práva se chystá řešit minimální mzdu invalidních důchodců

28.06.2015 21:19

V pondělí 29. června se v Hrzánském paláci od 10:00 hodin koná zasedání Rady vlády pro lidská práva, která patří do gesce ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera.

Rada vlády pro lidská práva se chystá řešit minimální mzdu invalidních důchodců
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Jako první bod se Rada zaměří na otázku minimální a zaručené mzdy pro příjemce invalidních důchodců. Toto téma se otevírá na základě podnětu člena Rady Mgr. Miroslava Dvořáka z Poradny pro občanství, občanská a lidská práva, která se diskriminaci dlouhodobě věnuje. Jeho cílem je novelizace zákoníku práce a prováděcího nařízení o minimální mzdě v tom smyslu, aby příjemci invalidního důchodu měli stejnou výši minimální mzdy jako ti, co tento důchod nepobírají.

Z dalších podnětů, kterými se bude Rada zabývat, to je podnět Výboru pro práva dítěte k ratifikaci Opčního protokolu k Mezinárodnímu paktu o hospodářských, sociálních a kulturních právech a též podnět Výboru pro práva dítěte ke zřízení dětského ombudsmana. V návaznosti na předchozí akce ministra k tomuto tématu povede Rada diskusi o konkrétní podobě a možnostech činnosti nezávislého mechanismu ochrany práv dětí v ČR.

Rada má dále na programu projednání Zprávy o stavu lidských práv v ČR za rok 2014.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…