Rádio Junior bude mít nabité jaro, vyvrcholí jeho soutěž o výlet do Legolandu

22.03.2016 7:31

Jaro bude na Rádiu Junior pestré a plné zážitků. Pro posluchače je připravená bohatá velikonoční pomlázka, kterou zakončí oslava osmdesátin Zdeňka Svěráka. Pokračovat bude již tradiční Noc s Andersenem a vše završí vyvrcholení více než roční hry o zájezd do Legolandu.

Rádio Junior bude mít nabité jaro, vyvrcholí jeho soutěž o výlet do Legolandu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Velikonoce na Rádiu Junior začaly už 20. března, kdy se otevřelo první okénko oblíbeného Velikonočního kalendáře. Od pondělí 21. března seznamuje moderátorka Šárka Fenyková a maskot Rádia Junior Ušoun Rušoun posluchače s velikonočními zvyky v rubrice Ušounovy Velikonoce.

„Speciální vysílací schéma začne Zeleným čtvrtkem a poběží do Velikonočního pondělí, stejně jako školní prázdniny. Posluchači se mohou těšit vždy v sudých hodinách na velké pohádky, dobrodružné rozhlasové hry a četby na pokračování. Nepřijdou ale ani o své oblíbené pořady a rubriky – ty uslyší vždy v lichých hodinách,“ řekla Zora Jandová, šéfredaktorka Rádia Junior.

Přichystána je řada příběhů – mimo jiné čapkovská pohádka Tlustý pradědeček, hra Cesty pana Gullivera nebo hiphopový detektivní příběh Babu a Papoušek. S velikonočními tradicemi se osobitě popasují Venda a Fráňa, populární dvojice spolužáků ze 4. C. Mezi speciálními pořady se objeví série biblických příběhů podaných formou reportáže a putování s Klárou Novákovou po pěti různých zemích světa za tradicemi velikonočních oslav.

„Na 28. březen navíc připadají 80. narozeniny Zdeňka Svěráka. Celým vysíláním se proto budou prolínat jeho písničky, uslyšíme několik kratších i delších pohádek, které Zdeněk Svěrák napsal, a samozřejmě i rozhovor s ním,“ uvedla Zora Jandová.

Na webu radiojunior.cz je od 20. do 28. března Velikonoční kalendář. Každý den otevře jedno okénko a vydá dárek ve formě pohádek a nových velikonočních online her. Kromě kalendáře na děti na webu čekají také zábavné fotonávody, ve kterých se naučí uplést pomlázku, vyrobit barevný velikonoční řetěz nebo ozdobit vajíčka.

Jarní speciality budou pokračovat 1. dubna již tradiční akcí Noc s Andersenem. Výjimečné vysílání plné her poběží od 19 hodin až do půlnoci na Rádiu Junior i na Českém rozhlasu Dvojka. Program nabitý pohádkami doplní zajímaví hosté – mim Michal Nesvadba, písničkář Jaroslav Samson Lenk a herec Martin Dejdar. Každou hodinu čeká na posluchače soutěž. Nocí s Andersenem budou provázet Magdalena Šorelová a Petr Vacek.

Veselí na Rádiu Junior završí ještě před létem velké finále hry „Ušoun Rušoun na stopě Karlu IV.“. Soutěž pokračuje až do konce května a nové rodinné i školní týmy se stále ještě mohou připojit, nic není ztraceno. Hra nabízí mnoho zážitků při plnění úkolů i krásné měsíční odměny. Hlavní cena, o kterou se soutěží, je výlet do německého Legolandu.

Podrobnosti naleznete na stránkách radiojunior.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…