Reakce Národního parku Šumava na schválení rezoluce Světového kongresu Mezinárodní unie ochrany přírody

07.09.2016 16:53

Česká tisková kancelář (ČTK) 5. září ve své zprávě „Světový kongres vyzval ČR k nápravě péče o NP Šumava“ zveřejnila reakci ředitele Správy NP Šumava Pavla Hubeného, která zásadně zkresluje jeho původní vyjádření.

Reakce Národního parku Šumava na schválení rezoluce Světového kongresu Mezinárodní unie ochrany přírody
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

ČTK uvedla citaci: "Cílíme tak k tomu, abychom v roce 2030 měli více než 50 procent rozlohy parku, kde budou bez omezení probíhat pouze přírodní procesy," uvedl Hubený.

Původní vyjádření ředitele Pavla Hubeného ale znělo: „…cílíme k tomu, aby bylo po roce 2030 možné mít v NP Šumava přírodní procesy na více jak 50% jeho rozlohy.“

To znamená, že v současné době není možné jasně říci, jak bude vypadat bezzásahovost na území Národního parku Šumava po roce 2030. Aktuálně se totiž projednávají dva zásadní dokumenty, které vývoj na Šumavě ovlivní – plán péče a novela zákona o ochraně přírody číslo 114. Na novelu bude navazovat projednávání nové zonace, která by měla po dobu patnácti let zachovávat současnou rozlohu bezzásahového území. Až teprve po této době se vyhodnotí probíhající přírodní procesy v nejcennějších územích a bude se rozhodovat, zdali rozšiřovat bezzásahové území a na jaké ploše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…