Ředitelství silnic a dálnic zahajuje další z řady oprav dálnice D1 v úseku Brno - Vyškov

30.03.2015 15:00

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje již tuto sobotu 28. března opravu dalšího úseku dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem. Jedná se o rekonstrukci cementobetonové vozovky dálnice D1 v km 204,6 – 210 vpravo.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje další z řady oprav dálnice D1 v úseku Brno - Vyškov
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Jedná se o další z řady oprav, které započaly v roce 2012, a jejichž cílem je kompletní rekonstrukce dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem do roku 2017. Jsem rád, že se nám prozatím daří plnit harmonogram jednotlivých oprav a počet nově zrekonstruovaných úseků každým rokem přibývá“ podotýká k opravám generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Oprava je rozdělena do pěti etap. V rámci první etapy oprav (28. 3. – 18. 4.) se řidiči musí připravit na uzavírku levých jízdních pruhů v obou jízdních pásech v úseku km 204,100 - 211,140 v pravém jízdním pásu (směr Vyškov) a v úseku km 211,565 – 203,990 v levém jízdním pásu (směr Brno). Doprava bude vedena v režimu 2+2 jízdní pruhy s využitím zpevněné krajnice.

Ve druhé etapě (18. 4. – 14. 6.) dojde k částečnému uzavření pravého jízdního pásu v km 204,050 - 210,985. Doprava bude vedena v režimu 2+1+1, kdy v levém jízdním pásu budou tři jízdní pruhy (dva na Brno, jeden na Vyškov), v pravém jízdním pásu bude umožněna jízda pouze v levém jízdním pruhu. Nebude tedy umožněn nájezd ani výjezd na odpočívku „Rohlenka“ vpravo.

V rámci třetí etapy (14. 6. – 24. 7.) bude doprava opět vedena v režimu 2+1+1. Ke změně dojde v pravém jízdním pásu, kde bude doprava vedena v odstavném pruhu. Provoz na výjezdové i nájezdové větvi odpočívky „Rohlenka“ bude v provizorním režimu zachován.

Ve čtvrté etapě (25. 7. – 4. 8.) dojde k úplné uzavírce pravého jízdního pásu v km 204,050 - 210,985. Doprava bude vedena v režimu 2+1 v levém jízdním pásu (dva na Brno, jeden na Vyškov). Opět nebude umožněn nájezd ani výjezd na odpočívku „Rohlenka“ vpravo.

Organizace dopravy v rámci páté etapy (přesný termín ještě nebyl stanoven) bude totožná s etapou první.

V rámci všech etap dojde k omezení rychlosti na 80 km/h.

V příštím týdnu zahájí Ředitelství silnic a dálnic ještě další dvě velké opravy. Jedná se o dokončení opravy dálnice D1 u Prahy v km 9,400 – 1,275 vlevo a dále o opravu Pražského okruhu v úseku Satalice – Běchovice. O přesných termínech zahájení těchto oprav budeme veřejnost včas informovat.

Tato oprava je součástí nového konceptu ŘSD stanoveném v roce 2011, kdy se opravy dálnic provádějí v dlouhých celcích, jež šetří finance a celkový čas omezení pro řidiče. Ročně je takto opraveno 5% délky sítě, což v dlouhodobém měřítku představuje trvale udržitelný stav vozovek tak, aby již nedocházelo k havarijním stavům, ke kterým došlo na dálnicích D1 a D2 či na rychlostní komunikaci R7.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…