Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice-Trojice

04.03.2015 14:22

Ředitelství silnic a dálnic zahájí v pondělí 2. března výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice – Trojice. Jedná se o významnou stavbu, neboť tato komunikace tvoří hlavní dopravní tepnu na východě Čech.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice-Trojice
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Silnice I/37 bude rozšířena ze stávající dvoupruhové na komunikaci čtyřpruhovou, dělenou středním dělicím pásem. Křížení komunikací v dolní křižovatce MÚK Závodiště bude řešeno okružní křižovatkou se dvěma samostatnými odbočovacími pruhy vpravo a jedním samostatným jízdním pruhem ve směru Hradec Králové – Chrudim vedeným mimo křižovatku. Dojde k rozšíření rampy mimoúrovňové křižovatky Závodiště.

V řešeném úseku se jedná o rozšíření komunikace postupným dobudováním jízdního pásu k již existující silnici. Stavba „I/37 Pardubice – Trojice“ se nachází přímo v Pardubicích, přičemž bude tvořit část kapacitního průtahu ve směru sever – jih. Jedná se o nejzatíženější úsek silnice I. třídy v Pardubickém kraji.

„Ve vztahu k ostatním plánovaným dopravním stavbám v okolním území bude dostavba silnice významným přínosem pro bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dojde ke snížení hlučnosti a množství emisí“ konstatuje generální ředitel ŘSD ČR Jan Kroupa. Stavba bude zařazena do Operačního programu Doprava II a spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Data o stavbě

Hlavní trasa:
délka: 986,5 m
kategorie: S 24,5/70 (MS 31,0/26,5/70)
plocha vozovek: 30 868 m2
počet všech stav. objektů: 46

reklama

autor: Ředitelství silnic a dálnic

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…