Rosatom bude spolupracovat s Filipínami v oblasti malých jaderných reaktorů

07.10.2019 15:13

Společnost Rusatom Overseas (součást struktury ruské korporace pro atomovou energii Rosatom) a filipínské ministerstvo energetiky podepsaly 4. října 2019 memorandum o spolupráci při provádění předběžné technické a hospodářské studie proveditelnosti výstavby jaderné elektrárny malého výkonu na území Filipín.

Rosatom bude spolupracovat s Filipínami v oblasti malých jaderných reaktorů
Foto: Rosatom
Popisek: Vizualizace jaderné elektrárny s malým reaktorem RITM-200

Memorandum bylo podepsáno během rusko-filipínského obchodního fóra v rámci pracovní návštěvy Ruska filipínského prezidenta Rodriga Duterte. Dokument za ruskou stranu podepsal prezident společnosti Rusatom Overseas Jevgenij Pakermanov a za filipínskou ministr energetiky Alfonso G. Cusi.

„Podpis tohoto memoranda představuje pro naše země důležitý krok a pokládá základ pro budoucí spolupráci v oblasti jaderné energetiky. Jaderné elektrárny malého výkonu jsou dnes vnímány jako jeden z nejperspektivnějších, nejbezpečnějších a nejekonomičtějších zdrojů čisté energie. Jsme rádi, že jsme mohli našim filipínským partnerům nabídnout unikátní zkušenosti, které Rosatom v této oblasti má,“ uvedl Pakermanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…