Rosatom odeslal do Anglie zásilku těžkých komponent pro spalovnu

18.05.2020 13:32

Společnost ZiO-Podolsk (součást strojírenské divize ruské korporace pro atomovou energii Rosatom) vyrobila a 14. května 2020 vyexpedovala druhou část komponent pro britské zařízení na energetické využití odpadů Riverside.

Rosatom odeslal do Anglie zásilku těžkých komponent pro spalovnu
Foto: Rosatom
Popisek: Společnost ZiO-Podolsk minulý týden odeslala část komponent pro britskou spalovnu Riverside

Do zásilky patří jeden blok předehřívače páry třetího stupně a dva bloky předehřívače páry čtvrtého stupně. Celková hmotnost komponent dosáhla 100 tun.

Podle smlouvy uzavřené v roce 2019 se společností Hitachi Zosen Inova vyrábí ZiO-Podolsk pro spalovnu odpadů Riverside předehřívače páry třetího a čtvrtého stupně. Během modernizace provozu tato zařízení nahradí původní. Jde vůbec o první dodávku komponent pro zahraniční spalovnu odpadů podle projektu společnosti Hitachi Zosen Inova, které vyrobily ruské podniky.

Dodaná zařízení slouží k předehřívání páry. Délka jednoho bloku činí 9 metrů, šířka 4 metry a výška 3,5 metru. Ruský podnik dodá do Anglie těchto bloků celkem osm: šest bloků třetího stupně a dva bloky čtvrtého stupně.

Společnost ZiO-Podolsk už má dodavatelské zkušenosti se zařízeními na energetické využití odpadů společnosti Hitachi Zosen Inova z Ruska. Do zařízení budovaných společností RT-Invest s touto technologií dodává komponenty silového ostrova. V roce 2019 byla dokončena výroba komponent pro první spalovnu, která leží poblíž vesnice Svistjagino u Moskvy a v současnosti probíhá jejich montáž.

V dubnu 2019 podepsaly společnosti ZiO-Podolsk a Hitachi Zosen Inova dohodu o spolupráci při výstavbě zařízení na energetické využití odpadů. Na jejím základě vzniklo konsorcium, které podává společné nabídky na poskytování služeb, včetně inženýringových a výrobních pro elektromechanické technologické systémy spaloven. Díky tomu je společnost ZiO-Podolsk zapojována i do zahraničních projektů společnosti Hitachi Zosen Inova. V červenci 2019 toto konsorcium podepsalo smlouvu s RT-Invest o dodávce klíčových komponent pro spalovny stavěné v Moskevské oblasti.

Zařízení pro energetické využití odpadů Riverside je jedním z referenčních projektů společnosti Hitachi Zosen Inova ve Spojeném království. Objekt byl postaven na klíč a uveden do provozu v roce 2010. Zařízení ročně zpracuje v průměru 585 tisíc tun odpadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…