S novou ODISkou do vlaků Českých drah po celé republice

20.01.2021 18:17

Takzvaná ODISka, tedy karta, která umožňuje cestování v rámci integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje, nabízí novou funkci. Nyní mohou její držitelé při nákupu dokladu ČD přes e-shop národního dopravce zadat jako identifikační průkaz právě ODISku, která se tak stává nosičem zakoupené jednotlivé jízdenky ČD.

S novou ODISkou do vlaků Českých drah po celé republice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Projekt s názvem ODISka NG (nové generace) připravily společně České dráhy s Koordinátorem ODIS a jeho realizace je rozdělena do dvou etap.

Již od letošního ledna lze novou ODISku (s logem „MAP ready“) využít jako identifikátor on-line zakoupených jízdenek na e-shopu ČD (tzv. eTiketu ČD). Při nákupu vnitrostátního eTiketu ČD kromě dosavadních dvou možností, tj. zadání jména a příjmení, nebo zadání čísla In Karty, přibyla nyní možnost třetí, tedy zadání čísla ODISky spolu se jménem a příjmením. Zanedlouho bude rozšířena tato funkce také pro uživatele aplikace Můj vlak.

Nová generace ODISky je vydávána od března 2020, na rozdíl od starších ODISek je ta nová šedostříbrná a mimo jiné obsahuje tzv. MAP strukturu, což umožňuje její použití pro cestování ve vlacích Českých drah i mimo ODIS. Karta se pozná jednoduše podle loga „MAP ready“ na zadní straně.

Druhá etapa projektu ODISka NG, jejíž realizaci předpokládáme od června tohoto roku, pak nabídne používat novou ODISku jako plnohodnotnou alternativu k In Kartě ČD. O spuštění druhé etapy a dokončení celého projektu propojení nové karty ODISka s In Kartou budeme cestující včas informovat.

Moravskoslezská dopravní čipová karta ODISka je realitou již deset let, platí u všech dopravců v rámci integrovaného dopravného systému ODIS a lze s ní cestovat za nejvýhodnější ceny napříč celým Moravskoslezským, a brzy také Zlínským krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…