S projektem „Daruj krev s Českým rozhlasem“ přišlo darovat krev již téměř tisíc lidí

01.07.2015 17:43

Projektu „Daruj krev s Českým rozhlasem“ se zúčastnilo 2900 registrovaných zájemců, což je téměř pětinásobně více než v loňském roce. K dnešnímu dni pak téměř tisíc lidí již krev darovalo. Letošní kampaň byla zaměřena především na prvodárce. Měla je podpořit a pomoci jim překonat jejich obavy.

S projektem „Daruj krev s Českým rozhlasem“ přišlo darovat krev již téměř tisíc lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

„Mám velkou radost z úspěchu kampaně a především z množství lidí, kteří se projektu zúčastnili a rozšířili počet dárců krve v České republice. Akce ‚Daruj krev‘ patří již k tradičním projektům Českého rozhlasu, kterými se snažíme podpořit zájem o dobrou věc. Je součástí platformy ‚Pomáhejte s námi‘, díky které Český rozhlas dokázal v minulosti pomoci například lidem postiženým povodněmi.,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Aktivní část kampaně, kdy bylo možné se do projektu zaregistrovat, se konala v období od 1. do 22. června. Za tuto dobu se do projektu zapojily necelé tři tisícovky zájemců – všichni tito lidé vyplnili registrační formulář na webu projektu – www.darujkrev.rozhlas.cz.  Vizuálním znakem kampaně a projektu byl vyhrnutý rukáv na pravé ruce. Tvářemi kampaně se stali opět redaktoři, reportéři a moderátoři Českého rozhlasu, například moderátorka Dvojky Elen Černá či reportér Radiožurnálu Janek Kroupa. Český rozhlas připravil speciální obsah k tématu, který je dostupný na webu projektu.

Do projektu se zapojilo 95% transfuzních stanic napříč Českou republikou. Novinkou v letošním roce byla aplikace „Jsem dárce“. Zde mnozí z účastníků projektu zanechali svou fotografii a vzkaz pro ostatní, kteří o dárcovství krve přemýšlejí. Dne 21. června pak ve spolupráci s partnerem projektu Mattoni sledovalo Koncert pro dárce zaplněné Staroměstské náměstí v Praze. Na koncertě vystoupily skupina Jelen a Michal Hrůza. Záznam koncertu je zde

Projekt „Daruj krev s Českým rozhlasem“ se zrodil v Brně v roce 1992. I v letošním roce byla generálním partnerem Všeobecná zdravotní pojišťovna. Ta také pro bezpříspěvkové dárce umožňuje čerpat příspěvky až ve výši 3.000 Kč. Více informací lze nalézt zde.  

„„Ukazuje se, že spojení dvou silných partnerů, tedy Českého rozhlasu a Všeobecné zdravotní pojišťovny, umožňuje výrazně zvýšit zájem lidí o pomoc ostatním. Dárcovství krve je přitom aktivita, bez které se medicína neobejde. V průměru dostane každý člověk za svůj život čtyřikrát krevní transfuzi a dvanáctkrát preparát vyrobený z krve,“ uvedl ředitel VZP Zdeněk Kabátek. 

Záštitu projektu poskytly Ministerstvo zdravotnictví ČR, Světová zdravotnická organizace WHO, Ústav hematologie a krevní transfuze a Český červený kříž. Podporu projektu je možné vyjádřit na jeho facebookovém profilu. Další informace jsou k dispozici na  internetových stránkách www.darujkrev.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…