S průvodcem můžete vyrazit na Lysou horu i v letošním roce

04.06.2015 8:41

Vydejte se i v letošním roce na Lysou horu s průvodcem. Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o. opět připravilo na prázdniny seriál komentovaných výstupů na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd. Výstupy začínají 13. června 2015.

S průvodcem můžete vyrazit na Lysou horu i v letošním roce
Foto: wikipedia
Popisek: Beskydy.

„V letošním roce jsme připravili celkem 6 výstupů na Lysou horu s průvodcem. Konkrétně se s námi mohou zájemci vydat 13.6.2015, 14.7.2015, 28.7.2015, 4.8.2015, 18.8.2015 a poslední možnost budou mít pak 19.9.2015,“ říká Dagmar Janovská z Beskydského informačního centra.

Průvodce seznámí účastníky na celkem 7 zastaveních s historií Lysé hory, s Ondrášem - pánem Lysé hory, s jeskyněmi na Lukšinci, s pověstmi tradujícími se o Lysé hoře, přidá také vyprávění o obětech Lysé hory a poví více o stavbách nacházejícími se na samotném vrcholu Lysé hory. Trasa je turisticky náročná, má převýšení 700 m a trvá 2-3 hodiny dle fyzických předpokladů účastníků. Odměnou však za náročný výstup bude za pěkného počasí překrásný výhled na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru i na vzdálené tatranské štíty.

„Netradiční výstup rozložený do krátkých zastávek s poutavým výkladem se tímto stává zejména pro fyzicky slabší turisty či malé děti jednodušší, příjemnější a pestřejší. Cestou bude probíhat i vědomostní soutěž, jejíž odpovědi zazní v průběhu výkladu. Na samotném vrcholu pak bude vylosován jeden výherce, který obdrží balíček věnovaný Beskydským informačním centrem,“ dodává Janovská.

Zájemci o výstup se mohou vždy hlásit na sobotní termíny do čtvrtku před samotným výstupem a pro úterní termíny do pondělí před samostatným výstupem vždy do 12.00 hodin na tel. čísle 558 676 909  nebo na e-mailu janovska.dagmar@beskydy-info.cz . Sraz účastníků je vždy v 8.30 hod. u lanového centra Opičárna v Ostravici. Cena 50,-Kč/osoba. Počet osob ve skupině je omezen!

Akce se koná pouze v případě příznivého počasí.

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p.o. je regionální agentura pro informace a služby cestovního ruchu. Poskytuje svým návštěvníkům turistické a kulturní informace o Frýdku-Místku a jeho nejbližším okolí prostřednictvím svých poboček ve Frýdku, Místku, Frýdlantu n.O. a webových stránek www.beskydy.com.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…