SFPI: Žadatelé o dotaci podepsali smlouvy přímo v obcích

11.08.2021 20:31

Možnost uzavřít smlouvu se SFPI přímo v obcích, zasažených tornádem, využilo během dvou dní 81 žadatelů o dotaci z programu Živel. K dnešnímu dni je tedy uzavřeno 97 dotačních smluv v celkovém objemu 136,6 milionu Kč.

SFPI: Žadatelé o dotaci podepsali smlouvy přímo v obcích
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Tento týden mobilní tým Státního fondu podpory investic opět vyrazil na Moravu do obcí zasažených tornádem. Pracovníci Fondu s sebou vezli smlouvy o poskytnutí dotace z programu Živel, které mohli žadatelé o podporu podepsat přímo na místě.

Pracovníci SFPI na Moravu vyjíždějí v pravidelných intervalech, aby proces podání žádosti o podporu pro postižené tornádem co nejvíce zjednodušili. Lidé, kteří byli předem telefonicky informováni, že je jejich dotační smlouva připravena k podpisu, mohli přijít do Lužic, Mikulčic, Hrušek nebo do Moravské Nové Vsi a podepsat ji na místě. Tento vstřícný krok SFPI lidem značně šetří čas, smluvní dokumentace se jinak v obvyklých případech zasílá poštou. Během dvou 81 lidí.

V rámci programu Živel mohou lidé získat dotaci až 2 miliony korun a po jejím vyčerpání ještě požádat o úvěr se zvýhodněnou úrokovou sazbou 1 % p. a. až do výše 3 miliony Kč.

Aktualizované informace o tom, kdy a kde budou mobilní týmy k dispozici, najdou zájemci o konzultaci včas ZDE. Předem o výjezdu pracovníků SFPI informujeme také obecní úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…