SFPI: Žadatelé o dotaci podepsali smlouvy přímo v obcích

11.08.2021 20:31

Možnost uzavřít smlouvu se SFPI přímo v obcích, zasažených tornádem, využilo během dvou dní 81 žadatelů o dotaci z programu Živel. K dnešnímu dni je tedy uzavřeno 97 dotačních smluv v celkovém objemu 136,6 milionu Kč.

SFPI: Žadatelé o dotaci podepsali smlouvy přímo v obcích
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Tento týden mobilní tým Státního fondu podpory investic opět vyrazil na Moravu do obcí zasažených tornádem. Pracovníci Fondu s sebou vezli smlouvy o poskytnutí dotace z programu Živel, které mohli žadatelé o podporu podepsat přímo na místě.

Pracovníci SFPI na Moravu vyjíždějí v pravidelných intervalech, aby proces podání žádosti o podporu pro postižené tornádem co nejvíce zjednodušili. Lidé, kteří byli předem telefonicky informováni, že je jejich dotační smlouva připravena k podpisu, mohli přijít do Lužic, Mikulčic, Hrušek nebo do Moravské Nové Vsi a podepsat ji na místě. Tento vstřícný krok SFPI lidem značně šetří čas, smluvní dokumentace se jinak v obvyklých případech zasílá poštou. Během dvou 81 lidí.

V rámci programu Živel mohou lidé získat dotaci až 2 miliony korun a po jejím vyčerpání ještě požádat o úvěr se zvýhodněnou úrokovou sazbou 1 % p. a. až do výše 3 miliony Kč.

Aktualizované informace o tom, kdy a kde budou mobilní týmy k dispozici, najdou zájemci o konzultaci včas ZDE. Předem o výjezdu pracovníků SFPI informujeme také obecní úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR letos upřednostní přirozenou obnovu porostů na historicky největší ploše

13:21 Lesy ČR letos upřednostní přirozenou obnovu porostů na historicky největší ploše

Po zvládnutí kůrovcové kalamity pokračují Lesy České republiky v obnově porostů, letos na čtrnácti t…