ŠKODA v prvním čtvrtletí zvýšila dodávky vozů

03.05.2014 15:10

V prvních třech měsících roku dodala ŠKODA AUTO svým zákazníkům 247 200 vozů; plus 12,1 procenta. Tržby vzrostly o 23,7 procenta a provozní výsledek vzrostl o 65,2 procenta.??????

ŠKODA v prvním čtvrtletí zvýšila dodávky vozů
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

ŠKODA AUTO v prvním čtvrtletí 2014 podstatně zvýšila dodávky zákazníkům, tržby i provozní výsledek. Značka v prvním čtvrtletí prodala 247 200 vozů, tedy více než kdykoli předtím za první tři měsíce roku. V porovnání se stejným obdobím minulého roku to představuje nárůst o 12,1 procenta. Spolu s rekordním odbytem rostly od ledna do března i tržby – ve srovnání s prvním čtvrtletím minulého roku o 23,7 procenta na tři miliardy euro (2,986 miliard euro). Provozní výsledek se zvýšil o 65,2 procenta na 185 milionů euro.

„ŠKODA skvěle vykročila do roku 2014 a v prvních třech měsících pokračovala ve svém růstovém kursu,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Naše modelová ofenzíva je v plné síle. Nejlepší prodejní výsledek prvního čtvrtletí v celé historii podniku a příznivý vývoj tržeb a provozního výsledku jsou výsledkem skvělého výkonu všech zaměstnanců a důsledné práce na modernizaci naší modelové palety. Naše nové automobily byly na mezinárodních trzích skvěle přijaty, především nová Octavia. Těší nás, že tak můžeme oslovit i nové skupiny zákazníků a nadchnout je pro naši značku. Chceme dále růst a intenzivně pokračujeme v největší modelové ofenzívě v historii značky ŠKODA,“ dodává Vahland.

 Od ledna do března 2014 vzrostly tržby společnosti ŠKODA AUTO o 23,7 procenta na téměř tři miliardy euro (2,986 miliard euro). Provozní výsledek dosáhl hodnoty 185 milionů euro, což v porovnání s prvními třemi měsíci roku 2013 (112 milionů euro) představuje nárůst o 65,2 procenta. Obratová rendita ve výši 6,2 procenta podstatně převyšovala loňskou hodnotu 4,6 procenta. Ke zlepšení výsledku vedle zvýšení prodejů přispěl také lepší modelový mix. Investice společnosti dosáhly hodnoty 73 milionů euro.

 „ŠKODA AUTO v prvním čtvrtletí pokračovala ve svém kursu ziskového růstu,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast financí Winfried Krause. „Produktové investice, které v minulých letech směřovaly do obnovy modelové palety, nyní zvyšují tržby a provozní výsledek.

 Příznivý vývoj je důkazem finanční síly společnosti a finanční bází pro pokračování naší modelové ofenzívy. Současně v nezměněné míře sázíme na striktní nákladovou disciplínu,“ říká finanční ředitel společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …