SSHR: České rezervy pomohly těsně před Vánocemi obci Jedousov zajistit zásobování pitnou vodou

21.12.2019 15:31

Na Správu státních hmotných rezerv se 19. prosince 2019 obrátil Jiří Kožený starosta obce Jedousov kvůli problémům se zásobováním pitnou vodou. V této obci v Pardubickém kraji zůstalo bez vody zhruba 50 lidí. Hned druhý den tam SSHR poslala kontejner na 3 m3 pitné vody.

SSHR: České rezervy pomohly těsně před Vánocemi obci Jedousov zajistit zásobování pitnou vodou
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Neumím si představit, že bychom nechali tolik lidí na Vánoce bez vody. Od toho taky české rezervy jsou, aby pomohly lidem v takových situacích,“ upřesnil předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Jedousov si cisternu zatím půjčil na půl roku. A není jediný, kdo má problémy s vodou.

Technika z českých rezerv pomáhá v tuto chvíli zajistit zásobování pitnou vodou ještě v dalších třech obcích.

Konkrétně jde o Mikulášovice a Jiříkov v Ústeckém kraji a o obec Rosice v Pardubickém kraji. Tam ale mají cisternu na vodu zapůjčenou jen do konce letošního roku. Pak ji chtějí vrátit. Ostatní obce mají cisterny pronajaté až do konce června příštího roku.

„Problém se suchem se postupně zhoršuje. Dříve jsme techniku obcím půjčovali jen během léta a pak nám ji na zimu vracely. Teď už ale druhým rokem pomáhají naše cisterny i během zimního období. Loni to bylo například 13 cisteren v osmi obcích,“ doplnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Jednalo se o Nedašov a Nedašovu Lhotu na Zlínsku, Seč a Rosice v Pardubickém kraji a v Ústeckém kraji měly stejné problémy Varnsdorf, Mikulášovice, Jiříkov a Staré Křečany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…