SSHR: Ze skladů jsme vydali už 15 milionů kusů ochranných pomůcek

11.04.2020 22:32

Sklady SSHR v Sedlčanech a v Olomouci prošlo během koronavirové krize už 15 milionů kusů ochranných pomůcek. A jak upřesňuje předseda SSHR, Pavel Švagr, zatímco z meziskladu v Sedlčanech putuje zdravotnický materiál primárně do fakultních nemocnic po celé republice, mezisklad v Olomouci slouží k zásobování průmyslu.

SSHR: Ze skladů jsme vydali už 15 milionů kusů ochranných pomůcek
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Pavel Švagr, předseda SSHR: „Ze skladu v Sedlčanech jsme poslali do fakultích nemocnic zhruba 11 milionů kusů roušek, respirátorů, ochranných obleků, brýlí, štítů nebo zdravotnických rukavic. Tyto zásoby se rozvážejí podle seznamu ministerstva zdravotnictví. Z druhého skladu v Olomouci, který zásobuje důležité části českého průmyslu, jsme vydali zhruba čtyři miliony ochranných pomůcek především pro oblast potravinářství, dopravy a energetiky.“

Ochranné pomůcky ze Sedlčan už putovaly také mimo fakultní nemocnice, během víkendu to bylo například do dvou domovů pro seniory. Konkrétně šlo o Domov pro seniory Havlíčkův Brod a pražský Domov pro Seniory Hagibor. Na obě místa putovaly desítky respirátorů třídy FFP3, FFP2, dále ochranné štíty, ochranné obleky a zdravotnické rukavice.

Za pomoc při distribuci patří dík nejen Armádě ČR, ale také zaměstnancům Nejvyššího kontrolního úřadu a dobrovolným hasičům, kteří se v Sedlčanech zapojili do práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…