SSHR pravidelně kontroluje český trh s pohonnými hmotami. Benzínu a nafty je dostatek

07.03.2022 15:53 | Tisková zpráva

Vzhledem k situaci na Ukrajině svolal předseda SSHR Pavel Švagr poradní skupinu NESO, která monitoruje dodávky ropy a ropných produktů do České republiky a ve které jsou zastoupeni všichni velcí hráči na trhu s pohonnými hmotami.

SSHR pravidelně kontroluje český trh s pohonnými hmotami. Benzínu a nafty je dostatek
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Podle posledních informací ropa proudí ropovodem Družba bez problémů. Také komerční zásoby pohonných hmot jsou dostatečné.  Není proto potřeba sahat do nouzových zásob, které máme na více než 3 měsíce,“ upřesnil Pavel Švagr.

Na zasedání se předseda rezerv se členy skupiny NESO dohodl, že budou dvakrát denně posílat aktuální informace o zásobování trhu. Díky tomu má Správa státních hmotných rezerv přehled, jestli je benzínu a nafty dostatek.

„Už v roce 2019 jsme si vyzkoušeli, jak zvládnout měsíční výpadek v ropovodu Družba. Uvolnili jsme nouzové zásoby ropy a řidiči na čerpacích stanicích ani český průmysl nic nepoznali. Zásobování fungovalo dál,“ doplnil Pavel Švagr.

NESO je poradní orgán předsedy Správy státních hmotných rezerv, který monitoruje oblast dodávek ropy a ropných produktů do České republiky. V případě krize pak doporučuje opatření k omezení spotřeby ropy a ropných produktů a také použití nouzových zásob. NESO může navrhnout i vyhlášení nebo odvolání stavu ropné nouze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…